Skupina KANIŽARICA (Bela krajina), 15.4.2014

//Skupina KANIŽARICA (Bela krajina), 15.4.2014

Skupina se je ustanovila 15. aprila 2014.

Kje se dobimo: na igrišču v Kanižarici, blizu picerije Delič

Kdaj: vsak dan od 7.30 do 8. ure razen nedelje in praznikov

Kontakt:
e-mail: drustvo.sola.zdravja@gmail.com
Telefon: 0599/32066

OBVESTILA:

2018


Srečanje belokranjskih skupin DŠZ na Dan sosedov – Semič, 5. 6. 2019

Sredino (5. junij 2019) srečanje belokranjskih skupin DŠZ v počastitev EU dneva sosedov je tokrat uspelo. Zaradi dežja se je prestavljen datum na teden pozneje izkazal kot dobra poteza, saj so Belokranjci tokrat preživeli lepo [...]

Srečanje belokranjskih skupin DŠZ na 3. EU Dan sosedov v Semiču, 5. 6. 2019

Leto se je hitro obrnilo in pred nami je praznovanje evropskega dneva sosedov, ki je vedno zadnji majski torek, letos pa 5. junija 2019. Tako kot prejšnji dve leti ste tudi letos vabljeni člani vseh [...]

ARHIV OBJAV skupine KANIŽARICA:

2014


Predstavitev ob krajevnem prazniku
Smo skupina iz majhnega kraja blizu Črnomlja, v kateri je 17 aktivnih članov, in sicer 14 žensk in trije moški. Povprečna starost je 65 let. Smo zelo pridni in disciplinirani, nikoli ne zamujamo in malokdaj kdo manjka, skratka imamo se zelo lepo.
Ko sem v začetku povprašala nekaj žensk, če bi hodile na jutranjo vadbo, sem bila prav presenečena, ker ni nobena odklonila, tako sem si rekla: “pa začnimo!”. Skoraj cel mesec smo se vozili v Črnomelj k naši Lidiji. Ko smo vaje osvojili, smo šli “na svoje” in 15. aprila bomo upihnili že prvo svečko. V skupini je najstarejša članica stara 83 let in najstarejši član 82. Oba sta zelo gibčna, kar se vidi tudi na sliki.
Vsi, ki izvajamo vaje po dr.Grishinu smo zelo zadovoljni z njimi. Dobro se počutimo in smo srečni, da je vadba prišla tudi k nam. Tudi za sam kraj je to velik dogodek, saj so bila prvič, od kar imamo igrišče, okrašena tudi drevesca pred vhodom, seveda v oranžni barvi. Vsi si želimo samo eno, da bi še dolgo lahko telovadili.
Na jutranji telovadbi sem dala predlog, da se predstavimo ob našem krajevnem prazniku in krajanom na kratko pokažemo vaje.
Vsi so se strinjali. Pred nastopom je bilo malo treme, saj nas je mnogo stalo prvič na odru. Ta je bil na prostem, pod velikim šotorom. Najprej sem gledalcem vaje predstavila, potem pa smo jih praktično pokazali.
K telovadbi smo povabili tudi gledalce in z nami je telovadilo kar nekaj otrok. Na koncu smo zapeli našo himno in bili nagrajeni z velikim aplavzom.

Zapisala in fotografirala: Bernarda Ravnikar

Skupina Kanižarica poleti….

…. in skupina pozimi.

SPONZORJI

Namenite del dohodnine Društvu Šola zdravja

Društo Šola Zdravja, je na seznamu upravičencev do donacij iz dohodnine za leto 2016. Zavezance za dohodnino, ki se še niste odločili, kateri nevladni organizaciji boste namenili del od odmere dohodnine, vabimo, da z vašo pomočjo podprete delovanje našega zavoda. Denar, ki bi sicer ostal v državnem proračunu, lahko namenite za naše aktivnosti, ki so neprofitno naravnane.