Skupina SUHOR pri Metliki, 4. 4. 2016

//Skupina SUHOR pri Metliki, 4. 4. 2016

Kje se dobimo: na športnem igrišču pri OŠ Suhor

Kdaj: vsako jutro ob 7.30

Kontakt: pisarna društva
e-mail: drustvo.sola.zdravja@gmail.com
tel.: 0599/32066

 

OBVESTILA:

————————————————————————————————————————————————————————————

Srečanje belokranjskih skupin DŠZ na Dan sosedov – Semič, 5. 6. 2019

Sredino (5. junij 2019) srečanje belokranjskih skupin DŠZ v počastitev EU dneva sosedov je tokrat uspelo. Zaradi dežja se je prestavljen datum na teden pozneje izkazal kot dobra poteza, saj so Belokranjci tokrat preživeli lepo [...]

Srečanje belokranjskih skupin DŠZ na 3. EU Dan sosedov v Semiču, 5. 6. 2019

Leto se je hitro obrnilo in pred nami je praznovanje evropskega dneva sosedov, ki je vedno zadnji majski torek, letos pa 5. junija 2019. Tako kot prejšnji dve leti ste tudi letos vabljeni člani vseh [...]

OBVESTILA SKUPINE SUHOR PRI METLIKI:

2019
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

2018
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

2017
——————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
ŠOLA ZDRAVJA SE USPEŠNO ŠIRI TUDI V OŠ METLIKA IN SUHOR
Vztrajnost dobra volja in oranžna barva so razpoznavni znaki članic šole zdravja. Vsak dan ob 7.30 uri se veselo zberemo na športnih igriščih in naredimo 1000 gibov za boljšo gibljivost telesa, se družimo in izobražujemo. Vse to ni ostalo neopaženo.
Z učiteljico Barbaro Cesar, ki je koordinatorica projekta FIT4KID na OŠ Metlika, sva se že dalj časa dogovarjali in usklajevali datum začetka vaj na OŠ z namenom, da pred poukom z učenci in nekaterimi učitelji izvedemo vaje ŠOLE ZDRAVJA.
Projekt FIT4 KID je mednarodni projekt promocije gibalno športne aktivnosti za krepitev in ohranjanje zdravja otrok. Vzpodbuja povečanje kakovosti in količine gibalno-športnih aktivnosti, k redni gibalni aktivnosti, ki naj preraste v življenjski slog in ne le obveznost, hkrati pa tudi prenos pozitivnega vzorca na otroke in starše.
V šolski avli se nas je zbralo zelo veliko. Notranji krog so bili učenci nižjih razredov, zunanji krog pa učenci višjih razredov in nekateri učitelji.
Vsi so z zanimanjem ponavljali vaje, katere sem izvajala v sredini kroga. Skupaj smo naredili nekaj vaj z manj ponovitvami, katerim so uspešno sledili.
Skupaj z učitelji smo ugotavljali, da so vaje koristne zlasti pred poukom. Učenci se bodo po vajah lažje osredotočili na pouk. Nadaljevanje jutranje telovadbe v OŠ Metlika po metodi 1000 gibov po dr. N. Grishinu bo vodila naša članica ŠZ Metlika Branka Matkovič, ki je usposobljena za vaditeljico in zaposlena na OŠ Metlika.
Vsak petek se skupini ŠZ Suhor pridružijo tudi učenci OŠ Suhor, ki vaje z navdušenjem izvajajo.
Prvi koraki so narejeni in upam, da bodo to pozitivno prakso nadaljevali tudi s šolsko mladino.
Zapisala in telovadila: Milena* Pavlovič
Metlika, februar 2017

več v FOTOGALERIJI

SPONZORJI

Namenite del dohodnine Društvu Šola zdravja

Društvo Šola zdravja je na seznamu upravičencev do donacij iz dohodnine za preteklo leto. Zavezance za dohodnino, ki se še niste odločili, kateri nevladni organizaciji boste namenili del od odmere dohodnine, vabimo, da z vašo pomočjo podprete delovanje našega društva. Denar, ki bi sicer ostal v državnem proračunu, lahko namenite za naše aktivnosti, ki so neprofitno naravnane.