Do konca oktobra Dihamo z naravo ob 17.30

Z novim šolskim letom, hladnejšimi dnevnimi temperaturami in krajšimi dnevi se tedenska brezplačna aktivnost Dihamo z naravo spet začenja ob 17.30 na 17 različnih lokacijah po vsej Sloveniji. Podrobnejši termini in lokacije so dostopni na naši spletni strani (povezava).  

Aktivnost se začne in zaključi s krajšim sprehodom v naravo, osrednji del pa je izvajanje sprostilnih, gibalnih in dihalnih vaj ter meditacija s poudarkom na programih čuječnosti. “Z aktivnostjo Dihamo z naravo se naučimo osnovnih vaj za sproščanje, za gibljivo hrbtenico in te vaje lahko uporabimo kadarkoli tekom dneva. Na ta način skrbimo za steber našega zdravja, ki ga predstavlja hrbtenica, in prepoznamo omejujoče miselne vzorce in se znamo sprostiti in umiriti v tem hitrem tempu življenja,” pravi meditacijski vodja projekta Andraž Purger.

Aktivnost Dihamo z naravo je nova dejavnost humanitarnega društva Šola zdravja, ki jo financira ministrstvo za zdravje, zato je za vse udeležence brezplačna, potrebujejo le udobno obutev, primerno za hojo, in ustrezna oblačila. “Epidemija je močno spremenila naša življenja, zdravje Slovenk in Slovencev se je poslabšalo in zato smo v društvu Šola zdravja našo jutranjo vadbo po metodi 1000 gibov nadgradili še z dejavnostjo Dihamo z naravo. Z njo želimo izboljšati zdravje in vplivati na dobro počutje vseh generacij. 90 minut sproščenega, vodenega gibanja v naravi je še posebej dobro sprejetih v večjih mestih, kjer sta stik z naravo in mir še toliko bolj zaželena,” pravi vodja projekta in podpredsednica društva Šola zdravja Bernardka Krnc.

Enkrat tedensko tako udeleženci brezplačne vadbe spoznavajo pristope, ki znanstveno dokazano pozitivno vplivajo na imunski sistem in dobro počutje, uravnovešajo krvni tlak, srčni utrip in raven sladkorja. Skupine, ki nosijo imena po drevesih, ki jih najdemo v slovenskih gozdovih, vodijo usposobljeni vodje, ki vadbo prilagodijo udeležencem, med katerimi so vsak teden tudi novi obrazi.

[the_ad id="36693"]

Povezane Objave