Nova mariborska skupina – Pobrežje

Naše društvo je bogatejše za še eno novo skupino Pobrežje v Mestni občini Maribor. Kot  21. skupina so se pridružili v podružnici Šole zdravja Maribor z okolico, in kot 9. skupina v MO Maribor.

Mestna četrt Pobrežje je dalj časa izkazovala željo po jutranji vadbi tudi v njihovem predelu Maribora. Sosedska skupina Mavrica -Tezno je pripravila povabilo na vadbo, s koordinatorko na Mestni četrti Pobrežje so se dogovorili glede lokacije in terena za vadbo ter določili datum začetka (10. junij 2024 ob 8 uri). Kot nam poročajo iz skupine Mavrica- Tezno, Imajo idealen teren za vadbo, zelenice, drevesa, plastično igrišče, nadstrešek.. Vodja mariborske podružnice z okolico in obenem tudi članica UO Društva Šola zdravja Erika Rajšp poroča, da jih je prvi dan prišlo 7 in so vsi prisotni bili navdušeni nad vajami “1000 gibov”. “Kot prvošolčkom smo jim pomagali pri spoznavanju gibov, pravilnemu izvajanju vsake vaje tako kot poteka po priročniku, pravilnemu dihanju in tako smo hodili 14 dni in jih podučevali in spodbujali. Že po prvih nesigurnih korakih in gibih danes že strumno korakajo novim doživetjem in dogodkom naproti. Imajo vodjo skupine Slavico Erman, ki bo v bodoče vodila članstvo, ostalo administracijo in aktivnosti.Sedaj že vadijo samostojno in suvereno z vodjo vred, vedno več jih je, imajo tudi moškega člana”, nam je povedala Erika Rajšp.

Danes skupina Pobrežje že strumno koraka novemu načinu zdravega življenja naproti. Bravo za novonastalo skupino Pobrežje in dobrodošli!

 

Povezane Objave