Srečanje prekmurskih skupin na delavnici v Črenšovcih, 20. 9. 2021

V okviru evropskega tedna mobilnosti (16. – 22. september 2021) so se v ponedeljek 20. septembra v Črenšovcih zbrali člani prekmurskih skupin Društva Šola zdravja (36 članov). Ajda Odranci, Dolnja Bistrica, Gornja Bistrica – Bistričanka, Melinci, Črenšovci. Udeležili so se dve uri trajajoče gibalne delavnice na temo »Z malimi koraki k boljšemu počutju«. Delavnico je izvajal strokovni sodelavec Društva Šola zdravja Andraž Purger, prof. športne vzgoje. Delavnice sta se udeležili županja občine Črenšovci Vera Markoja, in direktorica občinske uprave Lidija Brunec. Županja je nagovorila prisotne, jih pohvalila in s spodbudnimi besedami izrazila pomembnost jutranje telovadbe: “Skrb za zdravje in dobro počutje ljudi sta pomembna, zato si želim, da bi telovadba zaživela v vsaki naši vasi” .  Dogodek je del nacionalnega projekta Slovenija v gibanju, ki združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji. In to prireditev smo organizirali v okviru projekta Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije,

Sledil je praktični del, ko je Andraž kazal nekaj vaj “1000 gibov” ter njihovo pravilno izvedbo, udeleženci so ga posnemali. Zastavljali so mu tudi vprašanja, ki so jih razčistili s praktičnimi prikazi pravilne izvedbe določenih gibov.  Po majhni pavzi se je delavnica dotaknila drugega našega projekta “Dihamo z naravo”. Andraž nas je opomnil na pomembnost dihanja in kako pravilno dihati. Potem smo s preprostimi dejanji (zaprte oči, občutenje vsakega dela telesa, ki ga vaditelj na glas izgovarja) začutili svoje telo, košček po košček in se sprostili v celoti. Pol so sledile še nekatere vaje, ki so del projekta Dihamo z naravo, sodelujoči v delavnici pa so mu sledili.

Lep sončen popoldan nam je omogočil, da smo uspešno dve uri trajajočo delavnico lahko izpeljali zunaj, na travniku Medgeneracijskega centra.

Tekst in foto: Neda Galijaš

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki