Skupina NOVO MESTO – BRŠLJIN, marec 2018

[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]19. marca 2018 so začele telovaditi tri nove skupine v Novem mestu in sicer BRŠLJIN (prvi dan je bilo 16 udeležencev, od tega 5 članic Portovala), JEDINŠČICA (9 udeležencev, od tega 3 članice Portovala) in RAGOVSKA (16 udeležencev, od tega 4 člani Portovala). Telovaditi pa so začeli v mrazu in snegu. Iiz izkušenj lahko povemo, da se skupine, ustanovljene v takem vremenu, sigurno obdržijo. Čestitamo Darinki Smrke in ekipi skupine NM – Portoval 1 za močno voljo!

Kje se dobimo: pred Mercator centrom

Kdaj: ob 7.30

Kontakt:
e-mail: drustvo.sola.zdravja@gmail.com
Telefon: 0599/32066

MESTNA OBČINA NOVO MESTO

OBVESTILA:

[/fusion_text][blog number_posts=”” offset=”” cat_slug=”novo-mesto-brsljin” exclude_cats=”” show_title=”yes” title_link=”yes” thumbnail=”yes” excerpt=”yes” excerpt_length=”35″ meta_all=”yes” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” paging=”yes” scrolling=”pagination” strip_html=”yes” blog_grid_columns=”3″ blog_grid_column_spacing=”40″ layout=”large” class=”” id=””][/blog][fusion_text]__________________________________________________________________________________________________________________________

ARHIV OBJAV:

2019

________________________________________________________________________________________________________________________________

19. 3. 2019Prvo obletnico bršljinske skupine smo proslavili s skupno telovadbo s člani in članicami novomeških skupin in s pohodom k izviru Bršljinskega potoka. Na telovadbi se nas je zbralo lepo število,vendar vsi gostje niso šli z nami na pohod. Izpred Mercatorja smo šli do Plečnikovega spomenika v Bučni vasi, postavljenega v čast padlim v NOB. Drugi postanek je bil v Dolenjih Kamencah pri naši sotelovadki Mari. Pripravila nam je slasten zajtrk in obvezno kavico.
” Mari, hvala ti za ves tvoj trud! Enkratno je bilo. ”
Mimo Gornjih Kamenc smo ob potoku ,malo po travi, malo po cesti , prišli do Bezgavca. Malo naprej je izvir Bršljinskega potoka.Tu je ohranjen oziroma obnovljen delujoči mlin.Lastnik nam je pokazal tudi notranjost. Pod kozolcem je sledilo ponovno okrepčilo in obvezna gasilska slika. Čez Hudo, mimo Potočne vasi smo prišli do Muhaberja,kjer sta naas člaana Portovlske skupine Draagica in Jože pogostila z domačimi dobrotami.
Pohod smo sklenili na izhodiščni točki pri Mercatorju.Edini smo si bili,da če ne prej,ob letu bomo tako druženje ponovili.
Vsak dan nekaj dobrega naredimo zase s telovadbo 50 gibov, pohod pa je še nadgradnja.
Ob letu se vidimo !

[/fusion_text][/one_full]