Kranj – Mlaka – Kokrica

2019

_________________________________________________________________________________________________________

Poročilo o uvajanju nove skupine ŠZ KRANJ, Mlaka – Kokrica (4. do 9.3.2019)

Že nekaj časa nazaj je bilo zaznati želje, da bi tudi na območju Kokrice in Mlake ljudje želeli imeti skupino „oranževcev“, ki bi vsako jutro telovadila v bližini njihovih domov. Vendar zadeva kljub vsemu ni bila tako preprosta., ker nismo našli osebe, ki bi vsaj začasno prevzela vodenje skupine.
No, na koncu se je vse srečno izšlo. Metka je navezala stike s predsednikom KS Mlaka Domnom Hvala, ki je omogočil objavo članka o Šoli zdravja v njihovem lokalnem časopisu. Pridobila je tudi soglasje gostišča Dežman, da se na njihovem zemljišču lahko izvaja telovadba. Prepričali smo še tri
krajanke, Bredo, Tatjano in Milojko, da se bodo aktivno vključile v novonastalo skupino. Z vadbo smo pričeli 4.3.2019 pred gostiščem Dežman. Prvi dan je prišlo presenetljivo veliko ljudi, 21 ljudi je zanimala ta telovadba. Naslednje dni jih je sicer nekaj odpadlo, povprečje obiskovalcev v tednu od 4.3. do 9.4. je bilo 15 telovadk in telovadcev. Vsi so bili zadovoljni z vajami. Ena udeleženka je celo rekla, da se že po treh dneh vadbe boljše počuti.
Sedaj vadbo vodi Breda Kavčič. Dokler ne pričnejo z vodenjem vadbe še Tatjana in Milojka, ji priskočimo na pomoč še članice iz skupine Prešernov gaj.

Cirila Resman
vaditeljica skupine ŠZ Kranj, Prešernov gaj
od 4.3. do 9.3.2019