Metlika – Arhiv objav

2018
_________________________________________________________________________________________________________

5. 2. 2018 – PRAZNOVALE SMO 3. OBLETNICO ŠOLE ZDRAVJA V METLIKI.

Med kolegicami se je dalj časa pojavljala želja po vodeni rekreaciji v Metliki. Želje in ideje so dobre samo takrat, ko jih uresničimo. Trojka – Milena, Marinka in Tereza smo ustanovile skupino ŠZ v Metliki. Milena je več kot leto dni vodila jutranjo telovadbo v Metliki, motivirala kolegice za izobraževanje in vodenje jutranje telovadbe v ŠZ, naročila oranžna oblačila in uvedla delitev dela v skupini. Sedaj se Milena posveča ustanavljanju novih skupin ŠZ v občini Metlika. 15. 1. 2018 je nastala že 4. Skupina ŠZ Radovica. Jutranja telovadba in druženje je darilo za srečnejši in lepši vsakdan. Poti nazaj ni. Telovadba je postala naš način življenja in to boljšega. Mi ne jamramo, mi prostovoljno delamo po programu ŠZ za krepitev fizičnega in duševnega zdravja.

Tretja obletnica ŠZ Metlika sovpada z Verinim rojstnim dnem ( za številke jo ne vprašamo). Vero imamo posebno rade, ker peče najboljše krofe daleč na okoli. Tudi druge kolegice so prispevale sladke dobrote tako, da je bila miza res bogato obložena. In na koncu, kot se spodobi za 3. obletnico ŠZ in Verin rojstni dan smo nazdravile še s penino od Prusa. Res so minila že 3 leta ampak me smo po počutju mlajše, kot pred tremi leti. In, če ne veste kako preprečit jamranje in slabo voljo se nam pridružite  še vi. Mi smo skupina odprtih src, ki komaj čakamo, da se nam pridružijo tisti, ki so spoznali, da morajo za svoje zdravje, predvsem sami nekaj narediti.

Metlika, 5.2. 2018

Zapisala: Milena Pavlovič

_________________________________________________________________________________________________________

2017
________________________________________________________________________________________________
februar 2017 – 
ŠOLA ZDRAVJA SE USPEŠNO ŠIRI TUDI V OŠ METLIKA IN SUHOR
Vztrajnost dobra volja in oranžna barva so razpoznavni znaki članic šole zdravja. Vsak dan ob 7.30 uri se veselo zberemo na športnih igriščih in naredimo 1000 gibov za boljšo gibljivost telesa, se družimo in izobražujemo. Vse to ni ostalo neopaženo.
Z učiteljico Barbaro Cesar, ki je koordinatorica projekta FIT4KID na OŠ Metlika, sva se že dalj časa dogovarjali in usklajevali datum začetka vaj na OŠ z namenom, da pred poukom z učenci in nekaterimi učitelji izvedemo vaje ŠOLE ZDRAVJA.
Projekt FIT4 KID je mednarodni projekt promocije gibalno športne aktivnosti za krepitev in ohranjanje zdravja otrok. Vzpodbuja povečanje kakovosti in količine gibalno-športnih aktivnosti, k redni gibalni aktivnosti, ki naj preraste v življenjski slog in ne le obveznost, hkrati pa tudi prenos pozitivnega vzorca na otroke in starše.
V šolski avli se nas je zbralo zelo veliko. Notranji krog so bili učenci nižjih razredov, zunanji krog pa učenci višjih razredov in nekateri učitelji.
Vsi so z zanimanjem ponavljali vaje, katere sem izvajala v sredini kroga. Skupaj smo naredili nekaj vaj z manj ponovitvami, katerim so uspešno sledili.
Skupaj z učitelji smo ugotavljali, da so vaje koristne zlasti pred poukom. Učenci se bodo po vajah lažje osredotočili na pouk. Nadaljevanje jutranje telovadbe v OŠ Metlika po metodi 1000 gibov po dr. N. Grishinu bo vodila naša članica ŠZ Metlika Branka Matkovič, ki je usposobljena za vaditeljico in zaposlena na OŠ Metlika.
Vsak petek se skupini ŠZ Suhor pridružijo tudi učenci OŠ Suhor, ki vaje z navdušenjem izvajajo.
Prvi koraki so narejeni in upam, da bodo to pozitivno prakso nadaljevali tudi s šolsko mladino.
Zapisala in telovadila: Milena* Pavlovič
Metlika, februar 2017


več v FOTOGALERIJI
———————————————————————————————————————————————————————————–

2016

———————————————————————————————————————————————————————————–

KRONIKA 2016,

Film: Vir življenja v METLIKI