Skupina NM – MALI SLATNIK, oktober 2017

[fusion_text]

Kje se dobimo: pri »Amigo baru« na Malem Slatniku

Kdaj: vsak dan ob 8. uri (razen za vikende in praznike)

Kontakt:
e-mail: drustvo.sola.zdravja@gmail.com
Telefon: 0599/32066

OBVESTILA:

 

__________________________________________________________________

[/fusion_text][blog number_posts=”” offset=”” cat_slug=”novo-mesto-mali-slatnik” exclude_cats=”” show_title=”yes” title_link=”yes” thumbnail=”yes” excerpt=”yes” excerpt_length=”35″ meta_all=”yes” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” paging=”yes” scrolling=”pagination” strip_html=”yes” blog_grid_columns=”3″ blog_grid_column_spacing=”40″ layout=”large” class=”” id=””][/blog][images picture_size=”auto” hover_type=”zoomin” autoplay=”yes” columns=”5″ column_spacing=”13″ scroll_items=”” show_nav=”yes” mouse_scroll=”no” border=”yes” lightbox=”yes” class=”” id=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”https://solazdravja.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/11/zmanjsan_NM-Mali-Slatnik2-1024×576.jpg” alt=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”https://solazdravja.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/11/zmanjsan_NM-Mali-Slatnik-1024×576.jpg” alt=””][image link=”” linktarget=”_self” image=”https://solazdravja.com/wordpress/wp-content/uploads/2017/11/zmanjsan_foto-Marija-Dragan-1024×576.jpg” alt=””][/images][fusion_text]

Foto – Marija Dragan

Skupina Šola zdravja Mali Slatnik

V vaškem okolju primestne Krajevne skupnosti Mali Slatnik v bližini Novega mesta  deluje izjemno aktivno društvo upokojencev  z vrsto dejavnosti, med njimi tudi veliko športnih. Z njimi pa iz različnih razlogov še vedno ni mogoče zadovoljiti vseh potreb krajanov, ki si želijo in so pripravljeni s telesno dejavnostjo izboljšati svojo gibljivost  in hkrati prispevati k vsesplošni kvaliteti svojega življenja. Nekateri krajani že nekaj let opažajo, da v Novem mestu na travniku nad reko Krko onstran Loke vsako jutro telovadi lepo število oranžnih majic. Vendar pa za starejšega človeka vsaka oddaljenost od dogodka, četudi ta ni večja od  nekaj kilometrov, kaj hitro predstavlja   oviro. Hkrati pa je veliko bolj enostavno in prijazno vključiti se v skupino že poznanih ljudi. Tako smo že pred nekaj časa v okolju zaznali  željo ljudi po telovadbi, ki je končno dozorela letos jeseni. Akcija je hitro stekla. Domačin Andrej Košmrlj nam je za telovadbo brez pomisleka omogočil uporabo dvorišča na svoji domačiji. Vodja skupine Portoval Darinka Smrke nas je oskrbela z vsemi potrebnimi informacijami za ustanovitev skupine in ponudila pomoč pri vadbi do naše samostojnosti.   Ker je v sklopu domačije tudi manjši gostinski lokal, smo imeli hkrati rešeno vprašanje, kje se bo odvijal družabni del po jutranji telovadbi. Skoraj vse je bilo nared in  konec oktobra 2017 smo začeli z vadbo po »Metodi  1000 gibov».  Začetek je zelo obetaven, saj se je že prvi dan zbralo presenetljivo lepo  število krajanov, sedaj nas dnevno telovadi okvirno 15 do 18, dve telovadki prihajata celo iz sosednje krajevne skupnosti. Kljub temu, da v skupini prevljadujemo ženske, smo vesele, da se nam je do sedaj pridružilo kar šest moških. Nadejamo si, da bo  vztrajnost naša vrlina in bomo dober zgled še komu, ki morda še zbira pogum, da se nam pridruži.

Brez požrtvovalnih voditeljic Skupine Portoval Darinke, Ide in Mimi, ki so nam  priskočile na pomoč pri vodenju vadbe, bi naša skupina težje zaživela, zato se jim resnično iskreno zahvaljujemo.

Zapisala: Slavka Barbo

[/fusion_text]