Misli dr. Grishina o bolezni pri človeku – ortopedske težave

 

Moje misli o nastajanju bolezni pri človeku – ortopedske težave.
Dober in srečen dan vam želim!

Upam, da ste že zdavnaj razumeli moj pristop in dejanja. Na zgornji sliki so prikazane moje glavne ponudbe slovenskemu narodu. Njih vam dajem, skoraj že 20 let mojega življenja v Sloveniji.

Preden sem napisal frazo “20 let življenja”, sem najprej želel napisati “20 let bivanja”, vendar sem takoj pomislil, da jaz v Sloveniji ne le bivam ali pa uživam, jaz tukaj dejansko živim svoje Življenje. Saj tukaj sem postal pisatelj in režiser, tukaj smo ustanovili Društvo Šola zdravja, (250 skupin, okoli 5000 članov). Jaz tukaj osebno pridobivam svoje lastne terapevtske izkušnje in z veseljem jih poklanjam vam.  In …

Glavna ugotovitev v tistih letih je, da sem ŽIV IN ZDRAV. Sem ustvarjalen in samozavesten. In to želim tudi vam.

Zdi se mi, da vsi moramo: ne le biti in čakati, ampak ŽIVETI, NAPREDOVATI  in IZPOLNJEVATI SVOJE POSLANSTVO NA ZEMLJI!

Skratka, vsi moji nasvete in metode so praktične narave. Razvil sem jih, osebno preizkusil  in vsakodnevno jih izvajam. Marsikatere prijeme in vaje, za javnost neznane, predlagam svojim strankam v ordinaciji. In šele potem moji nasveti so pridejo v javnost (knjige, filmi, predavanja).

Predlagane vaje in prijemi so varni. Lahko jih delajte brez  strahu.  Pri postopnem izvajanju prijemov in vaj boste samostojno odkrivali svoje čudovite sposobnosti, katere vas bodo osvobajale iz lastnih telesnih celic, pogledov in okvirjev. Pri tem se bo zgodil čudoviti preobrat. Iz žrtve in bolnika se boste preobrnili v sposobneža in junaka, ki SAM ODGOVARJA ZA SVOJE ZDRAVJE. In vaše Življenje bo sigurno drugačno.

V ordinaciji se vsakodnevno trudim ravnati vaša telesa. In uspehi so očitni.

Vendar! Opazil sem, da ko ste na moji masažni mizi, mi ni lahko “razdreti vaša telesa na razen”, (če se lahko tako izrazim).  Posebni terapevtski postopki mi pomagajo olajšati skoraj vse ortopedske težave (probleme v hrbtu, kolkih, kolenih, stopalih, ramenskem obroču, vratu in lobanji). Ampak vidim, da se po določenemu presledku vaše telo  brez “servisiranja” vrača na prejšnji teren.

Zato zmeraj mislim na vas, kako boste obdržali svoje telo v čim bolj pokončnem položaju tudi v moji odsotnosti. Zato vam predlagam , da preštudirate moj današnji pouk.

Ne pozabite pogledati moje številne Brezplačne nasvete dr. Grishina  na spletni strani studio Orhideja.

Zaradi ukrivljenja telesne stavbe lahko pride do številčnih bolezni.
Tukaj prikazane probleme, katere sigurno vezane na ukrivljenje telesne stavbe.

Ko boste pozorno pogledali na sliko in boste primerjali sebe z tistim fantom, ki na slike, brez dvoma boste ugotovili skoraj vsi od naštetih težav v svojih telesih.

Statika telesa
Iz knjige: Abeceda zdravja 1000 gibov – knjiga 7
Pravilna drža
Prikazana  skica opornih delov: medenica, hrbet, noge. Če je vse lepo in prav, smo simetrični, postavni, srečni in zdravi.
Pravilna drža
Vretenca so vezana eno na drugo s pomočjo različnih mišic. Ene so kratke in vežejo sosednja vretenca, druge preskočijo navzgor preko sosednjega, tretje pa združujejo cel kup vretenc. Na lutki je z rdečo piko označeno rastišče medvretenčnih mišic. Modra linija med njimi je tunel, čez katerega gre v glavnem posamezni živec iz hrbtenjače. Vsi tuneli ležijo drug ob drugem, zato vidite celo progo tunelov. Ponavadi imajo vsa vretenca lastno svobodo gibanja.
“Vretenčna žaluzija”
Glih danes sem izmislil pojem “vretenčna žaluzija”. Vi veste sigurno, kako zgleda žaluzije na okna. In seveda, veste, da ko povlečeš za vrvico potem žaluzije se dvigujejo gor-dol.

Prosim poglejte zgornjo sliko spet. vsi vretenca so podobne žaluzije. Vretenca daje možnost hrbtu biti gibljivim in ostojičevim hkrati. In tukaj lahko pride do probleme, ko na enem  ali več nivojih pride do zakrčenosti medvretenčnih mišic. Naše  “vretenčna žaluzije” preneha delati in zgubi se svobodo gibanja. Torej pride do okostenelosti (osteohondroze) hrbtenice.

Pravilna drža omogoča svobodo gibanja
Pri upogibanju lahko opazujete premik skoraj vseh vretenc in delov hrbta. To pomeni, da so notranja drevesa v mišičnih in kostnih tunelih
svobodna in sposobna prinašati in odnašati snovi in tekočine svojim notranjim organom.
Statika telesa
Iz knjige: Abeceda zdravja 1000 gibov – knjiga 7
Podrobno v knjige
Nepravilna drža
Poglejte sliko, ki prikazuje nepravilno držo večine ljudi. Opazite lahko, da se hrbtna stran pomakne navzgor, sprednja pa navzdol. Zaradi zasuka zadnjičnih kosti naprej se celotna »stavba« povesi naprej in navzdol (glava, dojke, trebuh). To povešanje povzroči zastoj tekočin v »žogah«, kar se takoj opazi po povečani velikosti trebuha
in »debeli riti« s celulitisom in oteklimi nogami. Premik vretenc iz normalnega položaja utesnjuje cevke (žile in živce) v medvretenčnih prehodih, kar hitro povzroči cel sklop problemov: glavobol, migreno, bolečine v ramenskem obroču in rokah, kolaps, poslabšanje prekrvavitve možganov in mnoge druge težave. Simptomi bolezni so odvisni od nivoja, kjer je prišlo do premika vretenc.
Nepravilna drža
Ko prihaja do spremembe lege kolčnic, se takoj sklanja križnica. Križnica vleče spodnje ledveno vretence za sabo. Hrbet ne bo hotel padati na tisto stran dol, zato s pomočjo mišic zgornjega dela poskuša priti spet v pokončno stanje. Pri tem trpeče in boleče mišice postanejo ravno tiste, ki delajo v zgornjih nadstropjih. Te preprečujejo padec telesa vstran.

Sprva mišicam uspeva brez težav zdržati padec. Vendar sčasoma telo začenja pošiljati pomoč najbolj trpečim mišicam kostnih gradbincev. Imenujejo se osteoblasti. Gradbinci na najbolj utesnjenih delih, v glavnem na mišičnih rastiščih in vretencih odložijo cement, kalcinate. Le-ti ojačajo hrbtno drevo z namenom, da se telo obdrži v pokončnem položaju. Znano: debelejše in težje kot
je telo, več kalcinatov potrebuje. Zato ljudi s povečano težo vedno
boli hrbet. Napete zakrčene mišice v določenem predelu fiksirajo
vretence. Tako postopoma postanejo sprva ožji mišični in potem – že kostni tuneli. Posledično se ustavi promet snovi in tekočin. Podrobneje govorim o tem v Zgodbah o mišičnih in kostnih tunelih.

Nepravilna drža: gibe vretenc omejene
Zdaj pa se situacija spreminja, mišice na določenem delu hrbta postanejo zakrčene. Sem telo pošlje kalcinate. Kot posledica nastanejo, tako rečeno, »palčke«. Označene so z rumeno barvo. »Palčka« so skupaj ležeča negibljiva vretenca. Pri upogibanju se zgodi neenakomerno gibanje delov hrbta zaradi »palčk«. V »palčki« so vretenca fiksirana druga z drugo, njihovi kostni tuneli pa so ustavili promet snovi in tekočin. Zato »palčke« lahko povzročijo drastične in kronične posledice tistim organom, h katerim so namenjena notranja drevesa.
»Palčko« drugače imenujem »lenuh«.
Kaj se dogaja na sosednjih vretencih? Pri izvedbi giba prevzamejo večino udarca nase in po pravilu vzvoda postanejo preobremenjeni. Poimenoval sem jih – »delavci«. Označeni so z zelenim obročkom. Glavni »delavci« hrbta se nahajajo na prehodih iz enega v drugi del hrbtenice. Vratno-prsni, prsno-ledveni in ledveno-križnični. Nič čudnega, da v večini primerov bolniki tožijo zaradi problemov v teh predelih.
Ta prispodoba vam bo hitreje pomagala spoznati, kaj imate v telesu. Iz lastnih izkušenj vem, da veste, da pridnemu delavcu šefi vedno naložijo cel kup dodatnega dela, lenuhu pa ne. V telesu je skoraj enak postopek.
»Delavec« – dela, »lenuh« – pa uživa. Vsi lahko po svoje ohromijo delo.

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki