Čudovita oranžna 15. Obletnica skupine Livada

Zares ne vem kam poniknilo zadnjih pet let; kot bi bilo včeraj, ko smo praznovali deseto obletnico odkar se na čudovitem zelenem kotičku ob reki Ljubljanici vsako jutro srečujejo ljudje, ki jim je ob skromnih začetkih uspelo za jutranje razgibavanje navduševati vse več somišljenikov in kasneje soustanoviti Društvo šola zdravja, ki svoje poslanstvo razširja po vsej Sloveniji. Teh skromnih začetkov in njihovih akterjev, nekaterih žal ni več med nami, smo se spominjali ob praznovanju tokrat petnajst letnega delovanja skupine Livada. Čeprav smo postali modrejši (beri starejši), nas druženje s telovadbo na igrišču Kajak-kanu kluba Ljubljana še vedno navdaja z entuziazmom, v katerega vlagamo veliko energije in dobre volje.

Zbralo se nas je res veliko, prišli so skoraj vsi, tudi tisti, ki iz zdravstvenih razlogov ne zmorejo več prihajati, nekateri, ki so ustanovili nove skupine in gostje s katerimi se večkrat letno srečamo. Jutranja vadba je potekala v skladu s pravili ob šepetanju jutranjega vetriča in oglašanju ptic iz leno tekoče reke.

Po vadbi nas je pozdravila in čestitala predsednica društva ga. Zdenka Katkič, za njo pa je spregovorila še vodja skupine ga. Silvica Erlih, ki je najbolj zaslužnim prostovoljcem/kam predala tudi priznanja in drobna darilca. Bogato obloženo mizo v bližnjem lokalu, ki nam sicer vsako jutro nudi športno jutranjo kavico, so krasile jedi, ki so jih z ljubeznijo pripravile članice skupine Livada. Ob sproščenem klepetu in prijaznem ambientu je dopoldne minilo, kot bi mignil.

Zapisala: Pika Trpin

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki