Izobraževanje Dihamo z naravo 2023

 

IZOBRAŽEVANJE DIHAMO Z NARAVO 2023

 

V soboto 11.2.2023 smo se zbrali v OŠ Komenda-Moste, kjer sva učitelja Zhineng Qigonga in avtorja aktivnosti Dihamo z naravo, Mauro Lugano in Andraž Purger predajala osnovno znanje vadbe. Aktivnost Dihamo z naravo je sestavljena iz: meditacije, dihanja, gibalni del: roke, zgornji del hrbta, srednji del hrbta, spodnji del hrbta in tapkanje celega telesa. Dela smo imeli veliko, zato je celotno izobraževanje trajalo več kot 8 ur.

Začetek je bil sproščen, namenjen spoznavanju drug drugega in odkrivanja stabilnosti telesa z igro v paru. Nato smo se poglobili v teorijo in prakso posameznih delov vadbe, jih ponovili in spoznali podrobnosti, ki bodo v pomoč pri predstavljanju vaj v skupinah. V nadaljevanju nam je delo v parih in manjših skupinah dalo izkušnjo vodenja in soočanja z izzivi, ki se pojavijo pri izvajanju aktivnosti. Sproščenost, smeh, pogovor, več kratkih odmorov in dobra malica so prispevali k odličnem vzdušju in zbranosti celodnevnega izobraževanja.

Strokovni kader se je pripeljal iz cele Slovenije in hvaležen sem za vaš čas, ki ste ga namenili za osvajanje novih znanj in odkrivanje svojih skritih potencialov. Vse udeležence lahko pohvalim in čestitam za opravljeno izobraževanje. Posebna zahvala gre Maurotu Luganu, ki je strokovno predal znanja v teoriji in praksi. Delo za strokovni kader pa se nadaljuje doma z branjem priročnika in mogoče ponovnem ogledu predavanja iz posnetka, ter prakticiranjem osvojenega znanja doma ali v naravi. Marca se vidimo zunaj, do takrat vse dobro!

Andraž Purger
vodja projekta Dihamo z naravo.

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki