TELOVADKE NA NOČNEM POHOD OB DNEVU PI

TELOVADKE NA NOČNEM POHOD OB DNEVU PI
Telovadke iz Moravške doline se rade vključujemo v družabno življenje v občini. Opravile smo že kar nekaj čistilnih akcij v samem kraju in organizirale nekaj izletov v bližnjo in daljno okolico.
Ob dnevu PI, 14.3.2023 smo se udeležile nočnega pohoda organiziranega po poti, kjer je mladi Jurij Vega hodil v nedeljsko šolo iz Zagorice v Moravče.
Število PI je matematična konstanta, imenovana tudi Arhimedova konstanta, Ludolfovo število ali krožna konstanta in je enaka razmerju med obsegom kroga in njegovim premerom. Pojavlja se na mnogih področjih matematike in fizike. Naš rojak matematik Jurij Vega ga je izračunal na 137 decimalk .
Vsi pohodniki smo se zbrali v parku pri 1. Vegovi tabli v Moravčah. Po uvodnem pozdravu nas je lokalna vodička Karmen vodila po poti oznak PI vse do 7. table v Zgornjem Tuštanju. Karmen nam je ob postanku ob tablah na katerih so bila besedila in slike o življenju in delu Jurija Vege in opisov posameznih habitatov povedala mnogo zanimivega.
Ko nas je zagrnila trdna tema in smo si z lučkami svetili pot in napise na tablah, smo se z novimi pričakovanji vživeli v nočno življenje in naravo, ki nas je obdajala.

 

GALERIJA:

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki