V Šoštanju so praznovali 10 – letnico skupine

V torek, 11. julijaso člani Šole zdravja Skupina Šoštanj praznovali 10 let neprekinjenega delovanja.

Pred 10. leti je, 9. julija 2013, je ptujčanka Marija Gabron še z dvema oranžkama, v čudovitem okolju Vile Široko, med lepimi hortenzijami vpeljala 14 Šoštanjk v skrivnost vadbe 1000 gibov.
V torek so nova predsednica ŠZ Zdenka Kavčič, njena predhodnica Zdenka Katkič in vodja skupine Šostanj , Ljubica Donko, podelile priznanja in nahrbtnike 14 članicam, zvestim gibanju od začetka do danes.
Praznovanje smo začeli ob 7:30 s telovadbo v Tresimirjevem parku.  Nadaljevali smo na Ribiški, kjer nas je lastnik Boris Ciglar razvajal z osvežilnimi limonadami, sadnimi nabodali in kanapeji. Z obiskom  sta nas počastila še podžupan občine Šoštanj Boris Lambizer in strokovna sodelavka Tjaša Rehar.  Prav tako nas je počastila z obiskom avtorica himne in operna pevka, glasbenica, Petra Turk Rupreht.
10 -letno bogato sodelovanje je skozi več kot polurno diaprojekcijo strnila članica in vaditeljica Mira Golčar. Čudovite sošolke so poskrbele še za pecivo, torto in drobna spominska darila. Za nami je  doživetih 10 let gibanja, izletov, praznovanj rojstnih dnevov, praznikov, smeha in solz. Utrinke praznovanja 10. rojstnega dne je ovekovečil Dušan Dobnik, šoštanjski kronist.
Ponosni smo in hvaležni gibanju Šole zdravja, da lahko dan začnemo z jutranjo telovadbo, da se srečujemo, družimo in si medsebojno pomagamo, vse v cilju boljše kakovosti življenja v tretjem obdobju.
Zapisala: Zdenka Uršnik
Slikovni material: Mira Golčar

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki