Predstavitve DŠZ na mednarodni razstavi Body Worlds Vital v Ljubljani (20. 10. 2018 – 20. 1. 2019)

V petek 19. oktobra 2018, so na Gospodarskem razstavišču odprli mednarodno znanstveno, poučno in umetnostno anatomsko razstavo teles BODY WORLDS VITAL. Namen razstave je, da se obiskovalcem kar najbolj neposredno prikaže, kako življenjski slog vpliva na organe, telo, ter da nas usmeri, kako ohraniti zdravo in vitalno telo in um.  

Na razstavi sodelujemo kot partnerji v spremljevalnem programu, predstavljamo Društvo Šola zdravja skozi aktivne delavnice in s predavanjem Telo kliče. Predavanja in predstavitve vsak petek (ob 17. uri) drži Andraž Purger, prof. športne vzgoje. Izvajamo tudi v naprej naročena predavanja za srednje in osnovne šole, kjer je naš cilj spodbujati otroke h gibanju in jih informirati kaj je projekt Šola zdravja.
                                                      Ogled razstave vsem toplo priporočamo! 

Društvo je prejelo 300 kartončkov s 10% popustom. Če si kdo od naših članov želi ogledati to razstavo, sporočite v pisarno društva koliko vstopnic potrebujete in združite ogled razstave z ogledom novoletne Ljubljane.

9. 11. 2018 – Priporočilo skupine Lj – Koseški bajer, ki si je 9. novembra 2018 skupinsko ogledala razstavo. Predlagajo, naj si razstavo ogledamo ob petkih, ker bomo imeli možnost poslušati tudi predavanje Andraža Purgerja na temo “Pogovor s telesom”.

Uroš (skupina LJ – Koseški bajer) je zapisal: Moj predlog temelji na odlični organizaciji obiska prejšnji petek 9. novembra 2018. S Tejo Tarman (sodelavko na GR) smo se dogovorili za vodenje skupine ŠZ Koseški bajer. Ob 15. uri nas je na vhodu na razstavo čakal absolvent medicine Nejc Tarman. Bilo nas je 15 in nas je vodil od enega razstavnega eksponata do drugega. Vodenje je trajalo do 17. ure, ko nas je prišla iskat mlada uslužbenka z recepcije in nas odpeljala na predavanje Andraža Purgerja na temo “Pogovor s telesom”.

Ob tej priliki se zahvaljujemo Teji Tarman za odlično koordinacijo, Nejcu Završanu za strokovno vodenje in Andražu za izredno zanimivo predavanje. Predlagam, da voditelji skupin Tejo Tarman (e-mail ali telefonsko) in se z njo dogovorijo za obisk njihove skupine.

Kontaktna oseba na Gospodarskem razstavišču je Teja Tarman :031 813 879, teja@body-vital.si

26. 10. 2018 – Predavanje Telo kliče in predstavitev Društva Šola zdravja na razstavi Body Worlds Vital je potekalo v petek ob 17.00. Na predavanje je prišlo 11 ljudi, starih med 20 in 40 let. Nihče od prisotnih ni poznal Društva Šola zdravja. Predstavitev je potekala v sproščenem vzdušju, bilo je tudi kar nekaj vprašanj, kako vadba na prostem poteka. Vsak od prisotnih je dobil dva letaka in nalogo, da starše in stare starše obvesti o naši vadbi na prostem.

24. 10. 2018 – Gospodarsko razstavišče, razstava Body Worlds Vital – predavanje. Prišlo je 23 dijakov in 2 učiteljici iz Srednje ekonomske šole Ljubljana – Prešernova. Predavanje O telesu, predstavitvi Šole zdravja in nekaj razteznih vaj je potekalo v sproščenem vzdušju. Mislim da so bili zadovoljni.

Nekaj  foto – utrinkov  z otvoritve razstave:

 

Povezane Objave