Srečanje belokranjskih skupin DŠZ na 3. EU Dan sosedov v Semiču, 5. 6. 2019

Leto se je hitro obrnilo in pred nami je praznovanje evropskega dneva sosedov, ki je vedno zadnji majski torek, letos pa 5. junija 2019.

Tako kot prejšnji dve leti ste tudi letos vabljeni člani vseh skupin Bele krajine in iz Pribanjcev, da se pridružite semiški skupini, tokrat pri gasilskem domu v Stranski vasi, kjer bomo izvedli telovadbo 1000 gibov po dr. Grishinu, sledil bo ogled bližnje okolice.

Za uspešno izvedbo tega srečanja, predlagam sledeči program:

7:20 – 7:25 – Zbiranje pri Gasilskem domu v Stranski vasi, vozila parkirate levo in desno ob stavbi, sledi pozdrav in kratka predstavitev značilnosti ogleda okolice, dobrodošlica.

7:30 – Skupna jutranja telovadba 1000 gibov po dr. Grishinu na igrišču pri GD.

8:10 – Pohod po delu Kraške učne poti od Lebice do Krupe z ogledom Medvednice, Judovske hiše, dela Moverne vasi, viseče brvi čez reko Krupo in izvira Krupe. Pri vseh teh točkah boste deležni kratke razlage posameznih značilnosti.

10:20 – Odhod na Turistično kmetijo ob izviru Krupe, Cerjanec, kjer nam za dobrodošlico postrežejo pogačo in aperitiv. Temu sledi malica in ob veselem klepetu zaključimo sosedsko druženje.

Pohod je na lastno odgovornost, zato predlagam primerno obutev in pohodne palice.

Ne pozabite vzeti s seboj poln nahrbtnik dobre volje.

Drugo leto (2020) bo EU dan sosedov 26. maja. Zato si že sedaj rezervirajte ta dan, ko se bomo zopet srečali v Semiču in si po jutranji telovadbi ogledali obnovljene semiške pridobitve.

Srečno in kmalu nasvidenje.

Marija Stariha Anica

Vodja DŠZ Semič

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki