Letos smo se dobili v Velenju, 22. 6. 2019

[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]

Titov trg v Velenju je v soboto zjutraj oranžno obarvala množica naših članov: Bilo nas je čez 1100. Do sedaj smo srečanja deset let zapored organizirali na Tartinijevem trgu v Piranu. Leto 2019 pa je za naše društvo prelomnica, saj smo se pred desetimi leti (oktobra 2009) uradno ustanovili.  Z letošnjim letom začenjamo z novo lokacijo in sicer v rudarskem mestu Velenje, ki ga letos zaznamuje 60 let od uradnega odprtja mestnega središča.  Mestna občina Velenje se je izkazala kot naš dober sogovornik in organizator.

Zbrane sta z nagovorom pozdravila podžupan MO Velenje Peter Dermol in  predsednica društva Zdenka Katkič. Sledila je jutranja vadba na Titovem trgu z Nikolayem Grishinom. Z duhovitimi prispodobami je ob vsaki vaji povedal njen namen, katere mišične skupine krepi ter na katere sklepe deluje. Grishin vedno opozarja, da so vaje primerne za ljudi vseh starosti, ker niso zahtevne. Mimoidoči so se ozirali, ustavljali, nekateri so se tudi sami priključili skupinski vadbi. Lepo je bilo videti toliko združenih obrazov v enakomernem izvajanju vaj 1000 gibov s katerimi čez 4200 članov v 192 skupinah začne svoj dan po vseh slovenskih regijah v 76 občinah.

Čeprav nam je vreme nagajalo in se je druženje v Velenju za nekatere končalo prej kot smo načrtovali, jutranja telovadba je potekala v prijetnem vzdušju in brez elementarnih ovir. Pričakali so nas sošolci domače velenjske skupine Šole zdravja, zaželeli nam dobrodošlico ter nas napotili na prizorišče proti Titovemu trgu. Lepo sončno jutro je bilo obetavno za vrsto dogodivščin, ki so ta dan napovedane v Velenju. Po skupni telovadbi so nas naši sošolci domačini popeljali na potep po Velenju vse do Velenjskega jezera. Velenjske ulice smo kaj kmalu pobarvali oranžno. Okrog 220 članov pa smo se odpravili 157m pod površje zemlje na zanimivo muzejsko pot v nekoč aktivne rove jame Škale, ki so del zelo obiskanega Muzeja premogovništva v Sloveniji. Pustolovščina je bila nepopisna. Vmes pa se je tudi vreme naenkrat spremenilo in je dež že kazal svojo moč.

Telovadni dan v Velenju smo udeleženci srečanja, ne glede na muhasto vreme, zaključili prijetno, polni novih vtisov, saj smo po vsakem takem srečanju bogatejši za nekaj novih prijateljstev in prijetnih spominov.

Zapisala: Neda Galijaš

Foto: Ubald Trnkoczy, Neda Galijaš, Silvo Pivk

            [/fusion_text][fusion_text]

[/fusion_text][/one_full]

Povezane Objave