Mesto brez avtomobila – v Ljubljani, 21. 9. 2019

Evropski teden mobilnosti, ki že tradicionalno poteka od 16. do 22. septembra letos sliši na slogan GREMO PEŠ! Kot vsako leto, po celi Sloveniji se organizirajo in imajo programe vse dni v tednu. Na njih se vključujemo tudi mi, člani Društva Šola zdravja. 

Vse občine v tem tednu mobilnosti organizirajo prireditev Mesto brez avtomobila, v Ljubljani bo ta dan v soboto 21. septembra med 10 in 13 uro. Zaprli bodo Slovensko cesto na odseku med Šubičevo ulico in Aškerčevo cesto, tam bodo stojnice in oder. Predstavila se bodo različna društva in organizacije ter ponudniki domače hrane. Zapora bo že od sobote, 21. septembra, od 6. ure do nedelje, 22. septembra, do 17. ure, ko je zaključni dan Evropskega tedna mobilnosti.

V pester program smo tudi mi vključeni. Upamo, da pridete v čimvečjem številu, saj predstavitev naših vaj bomo imeli ob predvidoma 10.45 in sicer 15 minut. Imeli bomo tudi stojnico.

Brezplačen prevoz z mestnimi avtobusi na prireditve v sklopu ETM je ves teden omogočen tudi vrtcem in osnovnim šolam v MOL ter obiskovalcem predstav Kinodvora.

S to akcijo si prizadevamo zmanjšati promet v mestih in posledično s tem prispevamo k čistejšemu okolju. Tako drug drugega zbujamo, da v svoje vsakdanje opravke vključimo hojo, ki izboljša počutje in krepi telo. Veliko občin iz številnih slovenskih regij v tem tednu organizira delavnice »Ostanimo mobilni« ter druge spremljajoče aktivnosti, s katerimi naj bi prispevali k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med starejšimi.

Torej, pridite v mesto brez avtomobila!

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki