Naša udeležba na 19. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, LJ-Cankarjev dom, 1.-3.10.2019

Foto: Zdenka Katkič
[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ animation_offset=”” class=”” id=””][fusion_text]Na letošnjem 19. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v ljubljanskem Cankarjevem domu (1.-3.10.2019) smo pustili globoko sled. Saj smo bili prisotni vsa tri dni festivala in smo sodelovali v programu v štirih terminih z različnimi predstavitvami.

Torek, 1. oktober 2019

Prvi dan festivala se je na predavanju dr. Grishina zbralo več kot 130 poslušalcev.  Na podlagi svoje dolgoletne prakse je dr. Nikolay Grishin imel predavanje “20 VAJ IN PRIJEMOV ZA IZBOLJŠANJE ZDRAVJA IN VITALNOSTI V TRETJEM ŽIVLJENJSKEM OBDOBJU“ s katerim je prikazal 20 glavnih vaj in prijemov samopomoči za ohranjanje zdravja in olajšanja telesnih bolezenskih stanj. Poslušalce je seznanil s pravili samopomoči, hkrati pa jim je dal priložnost, da se praktično preizkusijo v teh vajah. Dvorana je pokala po šivih, kar je vidno na fotografijah.

Foto: Zdenka Katkič in Neda Galijaš

_______________________________________________________________________________________________________________________

Ta prvi dan festivala so se predstavile tudi naše pevke in plesalke Češminke iz Domžal. Njihov vesel in razigran nastop je s fotoaparatom ujela predsednica Zdenka Katkič.

______________________________________________________________________________________________________________________

Sreda, 2. oktober 2019

Drugi dan festivala smo sodelovali s predavanjem “SEM ZDRAV IN NEODVISEN”, predaval pa je Andraž Purger, prof. športne vzgoje. Govoril je o tem kako v zrelih letih ohranjati samostojnost, čemu in na kakšen način izkoristiti svoj prosti čas za ohranjanje zdravja, dobro počutje in posledično samostojnost čim dlje v tretjem življenjskem obdobju. V smiselno celoto je povezal zmogljivost, gibalne vzorce in čuječnost in je kot primer dobre prakse izpostavil Društvo Šola Zdravja. Obiskovalci festivala so ves čas prihajali v dvorano in je na koncu bila polna, več kot 60 poslušalcev.

Foto: Zdenka Katkič:

____________________________________________________________________________________________________________________

Četrtek, 3. oktober 2019

Malce neredno uro smo dobili za predstavitev vaj – takoj zjutraj ob 9. uri, ko se festival odpre. Ob tej uri ni še veliko obiskovalcev, tako da je predstavitev naših vaj videlo malo obiskovalcev festivala. Kakorkoli, pokazali smo jih, predstavili smo se, tudi veliko zgibank in naš čaopis smo razdelili na letošnji izvedbi F3ŽO, saj smo bili prisotni vsa tri dni festivala, v štirih terminih smo sodelovali v programu z različnimi predstavitvami. Vsekakor smo pustili sled našega društva na letošnjem 19. Festivalu za tretje življenjsko obdobje.

Foto: Zdenka Katkič

[/fusion_text][/one_full]

Povezane Objave