Med dobitniki letošnje plakete Državnega sveta najzaslužnejšim prostovoljcem tudi naša članica

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je 5. decembra 2019 v prostorih Zveze svobodnih sindikatov Slovenije najzaslužnejšim prostovoljcem in prostovoljkam za leto 2019 podelil plakete Državnega sveta RS. Med dobitniki plakete je tudi naša članica Ema Perkovič.

Iz kratke obrazložitve:

Gospa Ema Perkovič iz Pirana je častna članica Društva Šola zdravja, ki je letos praznovalo že 10. letnico uradnega delovanja in je ena od treh ustanoviteljev Društva Šola zdravja. Gospa Ema Perkovič, ki vodi skupino Šola zdravja v Piranu že 12 let, kljub svojim 79. letom, je zaslužna za uspešno ustanovitev in delovanje Društva Šola zdravja že 10 let in za razvoj prostovoljstva v Sloveniji.

Plaketo je letos prejelo 14 prostovoljcev in prostovoljk iz različnih področij delovanja, kot so gasilstvo, izobraževanje, šport, zdravstvo, kultura in turizem. Letošnji nagrajenci so Cvetka Belc, Franjo Čretnik, Jože Drobež, Mirjam Frankovic Franetič, Albina Karmuzel, Darko Marković, Jožef Ograjenšek, Ema Perkovič, Tone Simončič, Jure Sodja, Mojca Stopar, Bela Szomi Kralj, Otokar Vačovnik in Darko Zavrtanik.

Nekaj foto utrinkov s podelitve:

Povezane Objave