Telovadba na daljavo!

Od ponedeljka, 6. aprila 2020, so Prešernovci (skupina iz KR), zahvaljujoč moderni tehnologiji, uspeli skupaj telovaditi čeprav so vsak v svojemu domu. Preberite kaj pravijo. Lahko se jim kdaj pridružite na virtualni telovadbi, pa poskušate zbrati tudi svojo skupino pred ekran računalnika ali pametnega telefona k skupni jutranji telovadbi. BRAVO Prešernovci!!!

Poroča: Metka Štok:

Od ponedeljka, 6. aprila, v korona obdobju leta 2020 smo Prešernovci (skupina iz KR), uspeli telovaditi skupaj in daleč hkrati. Učili smo se in kopali po informacijah, poslušali naše vnuke osnovnošolce, vodila nas je tudi učiteljica Eva in…

…Uspelo nam je! V ponedeljek (6. aprila 2020) je skupina KRANJ-Prešernov gaj, po poskusnih testiranji, zagnala skupno telovadbo preko brezplačne aplikacije ZOOM. Lahko se priključiš kadarkoli in zapustiš, kadar želiš. Skupaj nas je bilo 9. Gostitelj vodi, vidi se njegova slika, sliši glas, ostali so v manjših slikicah. Za enkrat vse slike telovadcev ne gredo naenkrat na ekran. Na sliki je dokazno gradivo.

Danes nas je bilo 11, od teh trije s Krvavca, naša Jana M. iz začasnega prebivališča v Bohinju. Odlično! Sedaj nam gre že prav dobro. Klepetati vmes ne smemo, saj se potem vse zmeša, toni in slike. Najprej se vsi pozdravimo, veseli, da se po dolgem času spet vidimo. Nato moramo kar pohiteti. Na voljo v brezplačnem terminu imamo samo 40 min, tako da za daljši klepet in pozdrav ni veliko časa. Potem nas aplikacija sama izključi, za daljši termin je treba plačati. 

Res je veliko veselje, ko se spet vidimo, eni smo v sobah z na široko odprtim oknom, drugi na terasi, balkonu, eni zunaj na vrtu.

Poleg skupne telovadbe smo vpeljali skupno pošto, kjer vsak dopisuje, kaj se mu dogaja. Začela se je KRUHOMANIJA, ko nas je po receptih naših telovadk, kar nekaj vsevprek peklo kruh. Eden je bil lepši od drugega. Žal okusa nismo preverjali.

Zdaj bomo izmenjavali recepte testenin in enostavnih, hitro pripravljenih, zdravih in predvsem dobrih obrokov.

Potem se bomo pa postavljali s svojimi izdelki, s katerimi bomo preganjali in umirjali čas – to je za enkrat še ideja.

Zdaj, ko nam je že nekako steklo, bomo seveda povabili še druge kranjske skupine k skupni vadbi. Število udeležencev je omejeno, pa se bodo potem verjetno vsaka po svoje organizirale. 

Za vse ideje smo na široko odprti, zato na plan z njimi.

Prešeren in zdrav pozdrav iz Kranja

Metka Štok

Foto: Duško

p.s.

POMEMBNO: meni se zdi, da se vsi lahko tudi brez mojega pisnega povabila priključite na naš Meeting.

Sam link, moja ID in password so enaki, torej lahko se priključite že prej, vendar pozor, jaz bom meeting vključila 3 minute pred osmo.

Povezane Objave