Športno rekreativna dejavnost se lahko izvaja individualno oziroma v skupini do 50 vadečih!

Z novim Odlokom o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov se sproščajo vsa športna tekmovanja, ne glede na to ali so namenjena rekreativnim športnikom ali registriranim športnikom in vnovična prisotnost gledalcev na tekmovanjih. Športno rekreativna dejavnost se lahko izvaja individualno oziroma v skupini do 50 vadečih.

Na današnji 74. redni seji je Vlada Republike Slovenije podaljšala epidemijo za mesec dni in se odločila za dodatno sproščanje ukrepov v zvezi z epidemijo covid-19 glede ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom, pri prehajanju meje, športnih aktivnostih, kulturnih dejavnostih, zbiranjih in uveljavljanju verske svobode.

V Republiki Sloveniji se glede na uradne podatke o številu okuženih soočamo s tretjim valom epidemije nalezljive bolezni COVID-19. Zaradi pojava novih različic virusa smo priča njenemu širjenju med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco. Vlada je zato z Odlokom o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije podaljšala epidemijo na območju celotne države za 30 dni.

Zdenka Katkič
predsednica društva Šola zdravja
https://solazdravja.com/

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki