Slovenska bakla v občini Sevnica

Iz Bovca je 3. maja 2021 krenila na simbolno pot slovenska olimpijska bakla. Do odprtja olimpijskih iger v Tokiu, 23. julija 2021, bo bakla obiskala vseh 212 slovenskih občin.  Nosilo jo bo približno 5000 športnikov, ki bodo pomagali širiti olimpijski duh in optimizem ter poudarjati jekleno voljo. Že pred startom so jo prvič v zgodovini ponesli na vrh Triglava, obiskala bo še številne zanimive kotičke, ob njej pa bodo tekle tudi zanimive osebe. Bakla, narejena iz recikliranega jekla in bukovega lesa, bo pot končala na dan odprtja iger, 23. julija, na Ravnah na Koroškem, kjer so jo v skupini Slovenske industrije jekla tudi zasnovali.

V ponedeljek, 7. 6. 2021, se je na poti po Sloveniji olimpijska bakla ustavila tudi v Sevnici. Dogodka so se udeležili tudi člani sevniške podružnice Društva Šola zdravja.
Ekipa sedmih članov in članic se je formirala iz skupin Boštanj, Sevnica Center in Sevnica Trg.  Po prireditvi, ki se je začela ob 12.30,  je sledil tek s slovensko baklo po krogu v sevniškem športnem parku. Tek je potekal v obliki štafete, kjer so si baklo med tekom podajali člani štafete, na koncu pa so baklo predali naslednji ekipi. Taka oblika teka je bila izbrana, ker je slovenska bakla simbol povezovanja. Cilj njenega popotovanja po Sloveniji v spremstvu tekačev, nosilcev plamenice, je povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.
Nekaj foto-utrinkov sevniške ekipe Šole zdravja je zabeležil Ljubo Motore:

Spremljajte pot slovenske olimpijske bakle, ki je vidna na tem zemljevidu ali pa na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije.

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki