Uspešno končan družabno-rekreativno-izobraževalni teden na Otočcu, 26. – 29. 7. 2021

Ponedeljek, 26. 7. 2021
Zbiranje udeležencev dogodka je bilo od 10. ure naprej. Pri recepciji so dobili urnik programa in posebej so bili opozoreni  na zbor članov ob 16.00 na katerem so se podrobno seznanili s programom družabno – rekreativno-izobraževalnega tedna. Na njem je vsak od članov povedal iz katere skupine prihaja in koliko časa že telovadi po metodi “1000 gibov”, da smo se bolje spoznali. Vpisali so se na seznam aktivnosti ter označili na katerih aktivnostih bodo sodelovali v tem tednu. Ob 17.30  smo nadaljevali s predavanjem o zdravi prehrani, ki ga je imela nutricionistka Janja Strašek  iz Term Krka d.d.. Skupaj so si ogledali še Grajski vrt. Predavanja se je udeležilo 43 oseb. Po večerji je bili spoznavni večer. Vse prisotne je pozdravila podpredsednica društva mag. Bernardka Krnc. Lepo so nas presenetile članice iz skupine Šmarješke toplice, z vodjo Dunjo Gartner, ki so nam zapele nekaj pesmi.

Torek, 27.  7.  2021
Dan smo začeli ob 7.30 z jutranjo vadbo Metoda 1000 gibov (53 udeležencev). Nekaterim vajam smo namenili več pozornosti (stresanje rok, vijak, stanje na eni nogi). Po zajtrku je sledila Nordijska hoja, ki jo je vodil Branko Bon iz Šmarjeških toplic. Predstavil je osnove hoje s palicami pol so se odpravili na pohod do Šmarjeških toplic, kar je približno uro in pol hoje. Vrnili so se z vlakcem,  vmes pa so se ustavili še pri lokalnem čebelarju. Pohoda se je udeležilo 35 članov. Ob 16.00 se je začelo predavanje Računalniško opismenjevanje, ki ga je imela Brigita Grubič. Predavanja se je udeležilo 42 članov. Sledilo je teoretično predavanje Dihamo z naravo – 45 minut in praktična izvedba aktivnosti Dihamo z naravo – 60 minut med drevesi, zraven hotela. Teoretičnega in praktičnega dela se je udeležilo 50 članov. Po večerji je sledila tombola, katero je vodila Sanja iz Šmarjeških toplic. udeležencev pa 40.

Sreda, 28. 7. 2021
Ob 7.30 smo se dobili na travnati površini v senci dreves ob hotelu Šport in nasmejani opravili Metodo 1000 gibov. Več pozornosti smo namenili vajam čaplja, izpadni korak in lastovka. Jutranje vadbe se je udeležilo 50 članov. Po zajtrku se je skupina 49 članov odpravila na ogled gradu Otočec, Struge in golf igrišča, vodil jih je Matej Brezinščak iz Hotela Šport. Po kosilu je 42 članov pobral turistični vlakec, ki jih je peljal v naravni termalni izvir Klevevž, kjer so se lahko kopali in uživali v naravnih lepotah. Ob 17.30 je nevrolog in manualni terapevt Nikolay Grishin predaval o Metodi samopomoči 23 + 5. Prisotnih je bilo 67 članov, nekaj tudi iz okoliških skupin, ki so bili vabljeni preko društvenih medijev. Po večerji pa so imeli člani čas za nočno kopanje ali savno.

Četrtek, 29. 7. 2021
Zbrali smo se ob 7.30 in še zadnjič skupaj izvedli Metodo 1000 gibov. Na koncu sta se dve skupini javili in zapeli svojo himno. Pridružila sta se nam tudi podpredsednica društva mag. Bernardka Krnc in gospod Matej Brezinščak iz Hotela Šport. Udeleženci so soglasno pritrdili, da je bil program izvrsten, da je hotel lep, osebje prijazno in hrana odlična. Pohvalili so podporo vodje programa Andraža Purgerja, ter da si želijo še več takih organiziranih oddihov, vendar daljših.

Družabno-rekreativno-izobraževalni teden na Otočcu  je del nacionalnega programa Slovenija v gibanju/Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije in združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji.

Poročilo: Andraž Purger
Prof. športne vzgoje

Foto utrinki so vidni tukaj:

         

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki