Spremembe in dopolnitve Odloka glede izpolnjevanja pogoja PCT

Vlada Republike Slovenije na 273. dopisni seji dne 23. 9. 2021 sprejela spremembe in dopolnitve Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja PCT zaradi preprečitve ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.
Odlok je bil objavljen v Uradnem listu RS št. 152/21 dne 23. 9. 2021 (https://www.uradni-list.si/_pdf/2021/Ur/u2021146.pdf) in je začel veljati z današnjim dnem, 24. 9. 2021.

Sprememba odloka za področje športa določa, da se športna vadba (treningi, rekreativna vadba, tekmovanja… skratka vse oblike športno gibalne dejavnosti) lahko izvaja brez uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, izvaja pa se lahko na odprtih ali v zaprtih prostorih ali krajih. Nova izjema glede uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, je dovoljena pod pogojem, da osebe izpolnjujejo pogoj PCT v skladu s tem odlokom, pri čemer je jasno, da npr. otrokom do starosti 15 let ni treba izpolniti pogoja PCT, saj zanje velja splošna izjema.

Na Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport so povedali: “Ker pri vas gre za organizirano dejavnost, je za uporabnike/udeležence obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.” Žal, to pomeni, da potrebujemo izpolnjen en od pogojev  PCT (Prebolel, Cepljen ali Testiran).

Celoviti pregled veljavnih omejitev, ki vplivajo na izvajanje športnih programov z razlago je objavljen na spletnih straneh Vlade RS https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2 v zavihku Omejitve pri izvajanju športnih programov oziroma na podstrani https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/omejitve-pri-izvajanju-sportne-vadbe-in-rekreacije/.

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki