Rezervirajte si čas za 20. F3ŽO, Cankarjev dom, 29. 9. – 1. 10. 2021

Na 20. Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu, ki bo od 29.  septembra – 1. oktobra 2021, bomo prisotni vsa tri dni:

SREDA, 29.  9.  2021

Konferenčna dvorana M1, 10.45 – 11.45

Predava: Andraž Purger, prof.šp.vzg.

TemaDIHAMO Z NARAVO

OPIS: Aktivnost Dihamo z naravo je namenjena vsem generacijam, tako otrokom, njihovim staršem in seniorjem in se izvaja na prostem, v parkih, gozdičkih ali travniku. V letu 2020 smo se vsi Slovenci soočili z različnimi čustvenimi in mentalnimi izzivi, zato smo pripravili vadbo, ki vključuje umirjanje čustev in uma, ter čuječega gibanja in dihanja. Ko se povežemo sami s sabo in naravo se zgodi sprememba na čustvenem in mentalnem nivoju.
Na predavanju boste spoznali enostavne vaje za hrbtenico, vaje umirjanja uma in vaje za sproščeno dihanje. Predstavili vam bomo uporabljene pristope, ki so znanstveno dokazano učinkoviti in enostavni za uporabo. Aktivnost se v praksi že izvaja in na predavanju boste izvedeli še več podrobnosti.


ČETRTEK, 30. 9. 2021

Razstavni prostor Mestne občine Ljubljana, Prvo preddverje Cankarjevega doma, prostor 1

Delavnica, 9.00 – 9.40

 JUTRANJA TELOVADBA 1000 GIBOV – Društvo Šola zdravja

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

ČETRTEK, 30. 9. 2021

Konferenčna dvorana M1, 10.45 – 11.45

Predava: dr. Nikolay Grishin, ruski nevrolog in manualni terapevt

Tema: METODE SAMOPOMOČI PRI PREBOLEVNOSTI COVID-19 IN PRI DRUGIH BOLEZENSKIH STANJIH

OPIS: Na podlagi svoje dolgoletne prakse bo dr. Nikolay Grishin prikazal metodo spoznavanja temeljnih anatomskih in fizioloških zakonitosti delovanja človeškega telesa. Predstavil nam bo nov avtorski pristop k metodam samopomoči pri preboleli bolezni Covid-19 in pri drugih bolezenskih stanjih. Vaje samopomoči so razumljive, preproste, enostavno izvedljive in učinkovite za vsakogar. Dolgoletne izkušnje predavatelja v izvajanju manualnih tehnik bodo dobrodošle in koristne vsakemu poslušalcu.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

PETEK, 1. 10. 2021

Konferenčna dvorana M1, 11 .00 – 12.00

Predava: Eva Jeza, mag. kineziologije

Tema: VADBA ZA MOČ

OPIS: Predstavili bomo vadbo za moč v zrelih letih, njen pomen za ohranjanje zdravja in samostojnosti, zakaj jo moramo redno izvajati in kako jo vključiti v vsakdan. Podali bomo ključne informacije kako vadbo za moč pravilno izvajati, da bo učinkovita in zdrava ter s katerimi pripomočki jo lahko popestrimo.

Predlagamo, da v Cankarjev dom pridete vsaj 15 minut prej, da se lahko pripravimo na predstavitev.

______________________________________________________________________________________________________

Več informacij o izobraževalnem programu najdete na tej povezavi.

Vljudno vabljeni na naša predavanja in na celotno festivalsko dogajanje.

Vstop prost!

POGOJ PCT!

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki