10. obletnica skupine Šole zdravja Mengeš – Oranžerija, 1. 10. 2021

Na mednarodni dan starejših, 1. oktobra 2021, je skupina Šole zdravja Oranžerija iz Mengša praznovala že 10. obletnico obstoja. Njihova uradna obletnica je 23. septembra prav na slovenski dan športa, kar jim je v velik ponos. Zaradi epidemioloških razmer se je zbralo 30 članov. Na obeležitev dogodka so povabili tudi tri članice iz skupine ŠZ Mengeš Mali, ki smo začele z redno jutranjo telovadbo “1000 gibov” v skupini Oranžerija in tudi vztrajamo že deset let pri vsakodnevni jutranji telovadbi..
Najprej smo skupaj izvedli vaje »1000 gibov« , zatem smo zapeli himno in se fotografirali skupaj z županom občine Mengeš gospodom Francem Jeričem. Čestital nam je ob 10. obletnici, pohvalil nas je za vztrajnost, mi pa smo se mu zahvalili za sredstva iz občinskega razpisa s katerimi smo nabavili oblačila Šole zdravja za vaditelje.
Prireditev se je nadaljevala v prijetni okrepčevalnici Oranžerija, kjer je prisotne najprej nagovorila vodja skupine Šole zdravja Oranžerija Vida Zorič. S plakatom polnih fotografij je na kratko opisala desetletno delovanje skupine. Potem je prisotne nagovorila predstavnica Društva Šola zdravja Neda Galijaš, ki nas je pohvalila, čestitala za 10. obletnico in mednarodni dan starejših. Skupaj z vodjo skupine Vido Zorič sta dolgoletnim članom podelili pohvale in simbolične nagrade. Nato pa je še nekaj besed o samem začetku delila z nami prva vodja te skupine, Jana Vrhovnik. Sledila je pogostitev s katere smo vsi zadovoljni in bogatejši z energijo, odšli vsak k svojemu opravku naproti.
Dogodek je del nacionalnega projekta Slovenija v gibanju, ki združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji. In to prireditev smo organizirali v okviru projekta Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije,
Zapisala: Majda Golob
Uredila: Neda Galijaš
Foto: Milica Tomšič in Neda Galijaš

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki