10. obletnica skupine Ljubljana – Šiška, 29. 3. 2022

Foto: Neda Galijaš

V torek 29. marca 2022 smo se zbrali v ljubljanski skupini ŠIŠKA na njihovi lokaciji v jami na košarkarskem igrišču med ulico Ane Ziherlove in Rašiško ulico. Zdaj  že 10 let vztrajajo pri jutranji telovadbi na isti lokaciji vsak dan razen nedelje in praznikov.  Ob 7.30  začnejo in v pol ure razgibajo vse sklepe in vse mišične skupine.

Zagnana ustanoviteljica te skupine je zdaj že devetinosemdesetletna upok. prof. Marija Kurnik, ki je prvič slišala za Šolo zdravja oktobra 2011. Takoj se je začela zanimati kako bi še v svoji soseski ustanovila skupino, ki bo vsako jutro telovadila. Pripravila je vabila/obvestila za začetek jutranje telovadbe in je skupaj z ostalimi zainteresiranimi oblepila oglasne deske bližnjih blokov. In trud se je izplačal. Marca naslednje leto se je 12 najbolj zainteresiranih zbralo v jami na košarkarskem igrišču med ulico Ane Ziherlove in Rašiško ulico. Tako se je začela pisati zgodba Šole zdravja v novi skupini Ljubljana – Šiška.

Skupina letos šteje mal več kot 30 članov, ki so med seboj zelo povezani, saj se po jutranji telovadbi ter ob različnih drugih priložnostih tudi veliko družijo. Predstavnici društva Brigita Grubič in Neda Galijaš sta članom, ki vztrajajo že deseto leto, podelili simbolične nagrade s Pohvalo za vztrajnost. Desete obletnice se je udeležila tudi  vodja podružnice Šole zdravja Ljubljana Silvica Erlih, ki je čestitala prisotnim članom, še posebej pa gospe Mariji na vztrajnosti in angažiranosti vsa ta leta. Pomemben dogodek je s svojo prisotnostjo počastil tudi idejni vodja in ustanovitelj Društva Šola zdravja dr. Nikolay Grishin, ki je prisotne člane nagovoril kot junake in še posebej čestital gospe Mariji za vztrajnost in njeno dobro počutje kljub visoki starosti. Po slavnostni jutranji telovadbi, ki jo je vodil dr. Nikolay Grishin, je  sledila pogostitev s katere smo vsi zadovoljni in bogatejši z energijo, odšli vsak svojemu opravku naproti.

Tukaj je filmček, ki ga je ob 10. obletnici pripravil član skupine LJ – Šiška, Bogdan Martinčič: https://youtu.be/yGi0oLV8PlE

 

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki