1. srečanje skupin DŠZ v občini Brežice

1.  Srečanje skupin Društva Šola zdravja občine Brežice

Krška vas je postala Oranžna vas
Marljive članice in člani skupine iz Krške vasi so danes pripravile prvo srečanje skupin Društva Šola zdravja občine Brežice. Na asfaltnem igrišču sredi naselja se je zbralo približno 80 udeleženk in udeležencev iz Brežic, Cerkelj ob Krki, Dobove, Krške vasi, Mosteca, Velike Doline, Zgornjega Obreža in Žejnega, kjer so lani skupaj našteli 129 članic in članov društva. Manjkale so le pripadnice skupine v nastajanju iz Dečnega sela, ki se šele uče prvih gibov jutranje telovadbe.
Zbrane je najprej pozdravila vodja domače skupine Vida Tomše, po opravljeni skupinski telovadbi pa sta nekaj besed zbranim spregovorili še podpredsednica Društva Šola zdravja Bernardka Krnc in vodja podružnice Brežice Ana Kupina, ki je med drugim s ponosom predstavila dva najstarejša udeleženca redne jutranje vadbe v občini, Jožefa Smrekar iz Krške vasi in Danila Pečnika iz Brežic. Prva bo letos dopolnila 87 let, drugi pa častitljivih 92. V nadaljevanju sproščenega druženja je domačinka Irena Bausovac povedala nekaj besed o zgodovinski preteklosti Krške vasi, Bernardka Krnc pa je Brežičanki Bredi Balon podelila društveno nagrado za uspešno in izstopajoče delo v letu 2021. Sledilo je druženje ob sladkem in slanem pecivu ter kavi in čaju, prijetno dopoldne pa so navzoči po ogledu notranjosti bližnje cerkve sv. Mohorja in Fortunata zaključili s sprehodom po nasipu ob brežiškem akumulacijskem jezeru.
Napisal : Ernest Sečen . Foto: Breda Balon
Tukaj pa si lahko ogledate video posnetek Posavskega obzornika: https://www.youtube.com/watch?v=31SqVlDVBVs

Prireditev je del nacionalnega programa Slovenija v gibanju/Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije in združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji.

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki