10. obletnica skupine Kamnik – Podgorje, 16. 5. 2022

V ponedeljek, 16. maja 2022, je kamniška skupina Podgorje obeležila 10. obletnico delovanja v svoji zeleni oazi v Športnem parku Podgorje. Zdaj že deset let od ponedeljka do petka vztrajajo pri jutranji telovadbi na isti lokaciji.  Ob 7.30 začnejo in v pol ure razgibajo vse sklepe in vse mišične skupine.  Tokrat se jih je na jutranji telovadbi zbralo 36, nekaj članov je prišlo iz skupine Keršmančev park in Eko Godič. Štirinajst članic in članov skupine Podgorje je prejelo Pohvale za desetletno vztrajnost pri jutranji telovadbi “1000 gibov” (Toni Marinka, Brlec Tina, Troger Fani, Troger Milan, Kirbus Alojzija, Ulčar Angelca, Ocvirk Lojzka, Trbovšek Marija, Bizjak Francka, Vrtačič Ivica, Vrtačič Tone, Mikuš Marija, Jagodic Zofija in Ivanc Marinka) .  Vadbo je vodil strokovni sodelavec društva Andraž Purger, prof. športne vzgoje.  Spotoma je opozarjal na pravilno izvajanje določenih vaj, na koncu pa je vse udeležence pohvalil za zelo dobro izvajanje vadbe “1000 gibov” v celoti.

Na začetne korake jih je spomnila vodja skupine Podgorje Ivica Vrtačič: “Pred desetimi leti se je zbrala skupina desetih zavzetih upokojenk in dveh upokojencev ter začela z jutranjim izvajanjem “1000 gibov”. Skupina se je hitro večala in danes, ko mineva 10 let naših srečanj, se nas zbere tudi do 25. Vsako jutro prihajamo iz različnih koncev Kamnika, Duplice, Podgorja, Vodic, včasih celo iz Domžal.

Za svojo lokacijo v zeleni oazi sredi gozda se zahvaljujejo športnemu društvu Podgorje, ki jim je dalo v uporabo to igrišče. “Srečujemo se vsak delovnik ob 7.30 zjutraj, po končani polurni vadbi pa razgibamo še grla z eno od naših treh himen ali pa še kakšno lepo domačo pesem zapojemo. Takrat ko mi pojemo, včasih tudi ptice okrog nas za trenutek utihnejo,” je povedala Ivica.

Slavnostne telovadbe sta se udeležili tudi Martina Erman, članica upravnega odbora  in Neda Galijaš, medijski promotor Društva Šola zdravja. Skupaj sta podelili pohvale štirinajstim članom, ki pri jutranji telovadbi vztrajajo že deseto leto.  Podelili sta tudi nagrado Društva Šola zdravja saj je med dvaindvajsetimi letošnjimi nagrajenci tudi vodja skupine Podgorje Ivica Vrtačič. Skupino vodi od samih začetkov in je vsem za zgled, kako je treba skrbeti zase in za kondicijo, saj pri svojih častitljivih 83 letih še vedno vse vaje obvlada brezhibno.

Kako lepo se imajo v tej skupini in kako lepo se nameravajo imeti tudi v bodoče, govorijo spodbudne besede vodje Ivice s katerimi je sklenila svoj nagovor članom: “Res se imamo lepo. Kot vodja skupine bi se rada še posebej zahvalila vsem članicam in članom naše skupine. Skupaj skrbimo za zdravje ne glede na letni čas in vreme, pa tudi druge tegobe nam ne morejo do živega. Hvala vsem za vaš čas, energijo in dobro voljo, ki si jo izmenjujemo ob naših jutranjih druženjih. naj zaključim z željo, da bodo naša srečanja še naprej potekala tako prijetno in veselo. Začnimo novo desetletje našega gibanja tako korajžno in veselo, kot smo se ga lotevali doslej.

Dogodek je del nacionalnega projekta Slovenija v gibanju, ki združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji. In to prireditev smo organizirali v okviru projekta Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije.

Foto utrinki: Neda Galijaš

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki