Veseli dan prostovoljstva – Ljubljana, 26. 5. 2022

Slovenska filantropija med 23. in 29. majem 2022 že tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, letos poteka že triindvajsetič. Namen tega tedna je praznovanje prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.

Na Veseli dan prostovoljstva, ki bo 26. maja, se bodo od 13. do 17. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani predstavljale številne prostovoljske organizacije iz vse Slovenije.  Tudi naše društvo se bo predstavilo na stojnici (številka 28) kjer bomo informirali zainteresirane o Društvu Šola zdravja, delili bomo zgibanke in revijo Šola zdravja.

Po dveh letih omejitev druženja nas organizatorji Slovenske filantropije  vabijo, da se jim pridružimo v centru Ljubljane, kjer bodo organizirali osrednji dogodek.

D O B R O D O Š L I!

Vabilo na Veseli dan 2022

Organizator nam je poslal program za Veseli dan prostovoljstva:

PRIČETEK: Da bomo vsi skupaj začeli točno ob 13. uri, vas pričakujemo na Prešernovem trgu med 12:00 in 12:30. Prosimo vas, da se ob pričetku oglasite na INFO stojnici, kjer boste poleg vseh informacij dobili tudi kupone za kavo. Informacijska stojnica se bo nahajala na Prešernovem trgu pri spomeniku. Na vaši stojnici vas bo čakal tudi letak z informacijami o poteku prireditve.

DOSTOP IN DOSTAVA DO PRIREDITVENEGA PROSTORA: Dostava z avtomobili na Prešernov trg ni mogoča.

RAZPORED STOJNIC: Vam pošiljamo v priponki. Poskušali smo upoštevati vaše želje, lahko pa se zgodi, da se bo sama postavitev na terenu malenkostno razlikovala. Stojnice bodo označene z nazivi vaših organizacij.

SMETI: Prosimo vas, da odpadke ločujete in jih odlagate direktno v podzemne zbiralnike odpadkov, ki so na Čopovi ulici. Če boste kljub temu potrebovali vreče za smeti, jih lahko prevzamete na info stojnici. Prosimo vas tudi, da ob zaključku stojnico za sabo pospravite.

HRANA IN PIJAČA: Podjetje A1 nas bo v okviru dneva počastilo s kavo. Vsaka organizacija bo prejela nekaj kupončkov, vsaj toliko, kolikor prostovoljcev ste prijavili in še nekaj za obiskovalce, ki jih bodo resnično zanimali vaši programi in jih boste želeli povabili na pogovor ob kavi.

DOGAJANJE NA VESELEM DNEVU: Veseli dan bo resnično vesel, saj boste organizacije poskrbele za veliko animacij in uličnih iger. Obiskovalci se bodo med seboj pomerili v gradnji energetskega stolpa, spomina, prstometa, organizirali bomo tudi Prostolov, v katerem se bodo obiskovalci postavili v vlogo raziskovalcev in tako rešili naloge, ki bodo povezane s vsebino prijavljenih organizacij. Po uspešno zaključeni nalogi pa bodo prejeli manjšo nagrado. Spodbudite obiskovalce, da se v igro vključijo, prav tako se lahko v igro vključijo vaši prostovoljci.

OBISK ŽUPANA:  Ob 14. uri bo prireditev obiskal župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, ki se bo sprehodil med stojnicami in pozdravil prostovoljce in vse sodelujoče.

FOTOGRAFIRANJE: Za namen promocije prostovoljstva bomo dogajanje na Veselem dnevu prostovoljstva fotografirali. Na koncu bomo imeli tudi skupinsko fotografijo, ki jo bomo izvedli ob 16:45 na Prešernovem trgu. Prosimo vas, da z nami ostanete do konca prireditve in stojnic ne puščate praznih.

PROMOCIJA DOGODKA: Seveda si vsi želimo čim več obiskovalcev, zato vas vabimo, da sodelujete pri skupni promociji. Za Veseli dan prostovoljstva smo ustvarili Facebook dogodek, na FB prostovoljstvo.org delimo povezave na prijavljene organizacije z opisi aktivnosti. Poiščite vašo organizacijo, kaj dodajte, komentirajte in če imate možnost delite dogodek tudi na vaših straneh ter povabite nanj osebe, ki vam sledijo. Skupaj lahko dosežemo večjo prepoznavnost in še več obiskovalcev dogodka.

VREMENSKA NAPOVED: Vreme za enkrat kaže, da nam bo na letošnjem dogodku naklonjeno. Dežja naj ne bi bilo, sonca tudi ne preveč, bodo pa poletne temperature, tako da nas zeblo ne bo. J

Ekipa programa prostovoljstvo s Slovenske filantropije

Mateja Slapnik

koordinatorica na programu Prostovoljski servis

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki