Spomladanski družabno-rekreativno-izobraževalni teden v Snoviku, 6. – 10. 6. 2022

Prejšnji teden se je 42 članov iz različnih koncev Slovenije  udeležilo družabno-rekreativno-izobraževalnega tedna, ki ga je Društvo Šola zdravja prvič organiziralo v Termah Snovik. V terminu med 6. in 10.  junijem 2022 so se dogodka udeležili člani iz Žužemberka, Izole, Ruš, Novega mesta, Ptuja, Markovca pri Ptuju, Velikih Lašč, Želimlja … in še člani lokalne skupine Snovik. Po obvezni jutranji telovadbi so sledile različne aktivnosti. Že na dan prihoda so se po kosilu udeležili plavalnega tečaja z učiteljico plavanja, ki so ga imeli še naslednje dni bivanja v Termah Snovik. Plavalni tečaj se je izkazal za zelo dobrodošlega, saj tudi če znamo plavati, vedno kaj novega izvemo in posodobimo svoje plavalne veščine. Poleg vsakodnevne jutranje telovadbe “1000 gibov”, večdnevnega plavalnega tečaja, pohodov po okolici, člani so imeli možnost usposabljanja “Kako pravilno izvajati vaje 1000 gibov”, ki ga je vodil Andraž Purger, prof. športne vzgoje. Andraž je imel tudi predstavitev vadbe “Dihamo z naravo”, s katero so se nekateri člani tukaj srečali prvič, ker še ni razširjena po vseh regijah. Triurna praktična delavnica “Pomagajmo križu”, ki jo je vodil dr. Nikolaj Grishin je tudi bila zelo zanimiva in poučna, na kar kaže zadovoljstvo članov po delavnici, na kateri jim je dr. Grishin s praktičnimi prikazi in prijemi kazal, kako reševati različne bolečine ali kako se jim izogniti.

Kako so člani doživeli ta teden v Snoviku, lahko preberete v Suhokranjskih novicah, kjer je naš član iz Žužemberka Jozo Andrijanić povedal zgodbo iz Snovika bolj podrobno.

Družabno-rekreativno-izobraževalni teden  je del nacionalnega programa Slovenija v gibanju/Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije in združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji.

Foto utrinki so vidni tukaj, (foto: Jozo Andrijanić):

         

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki