Evropski teden mobilnosti 2022 v Novem mestu

Spoštovani,

v sklopu aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka vsako leto med 16. in 22. septembrom, letos pod sloganom »Trajnostno povezani«, bomo na Mestni občini Novo mesto izvajali tudi aktivnosti za starejše.

Vabimo vas, da se nam pridružite v ponedeljek, 19. septembra 2022, ob 9. uri na brezplačni delavnici o javnem prevozu v Novem mestu in o pomenu gibanja za starejše. Dogodek se bo začel pred Turistično-informacijskim centrom Novo mesto (Glavni trg) in bo potekal v sodelovanju z Društvom Vezalka.

Predstavili vam bomo sistem izposoje mestnih koles GoNm in pokazali zabavne video vsebine na temo trajnostne mobilnosti, ki smo jih pripravili v sklopu lanskega Evropskega tedna mobilnosti. Seznanili se boste tudi s potmi v našem okolju, po katerih se lahko odpravite peš ali s kolesom, se podali po mestnem jedru s kolesi GoNm, dogodek pa zaključili z zdravim prigrizkom. V primeru slabega vremena bomo dogodek prestavili in vas o tem predhodno obvestili.

Prijave na dogodek sprejemamo do vključno petka, 16. septembra 2022, po e-pošti na radonevara@gmail.com ali na telefon 040 469 283.

Vabljeni, da vabilo na dogodek delite z vsemi zainteresiranimi. Veseli bomo vašega odziva.

Povezane Objave