Poročilo jesenskih aktivnosti v Veržeju od 10.10. – 14.10.2022

Splošno poročilo:
V malo manj kakor 5 dnevih druženja, so se udeleženci na jesenskem ‘’taboru’’ izredno povezali. Verjetno so vplivali marsikateri dejavniki, med poglavitnimi pa bi sam prišteval majhnost skupine.

V zadnjem tednu dni pred pričetkom tabora, so se vrstile odpovedi zaradi korone in drugih razlogov. Tako jih je iz več deset udeležencev na koncu prišlo le 12. Prišli so pretežno iz osrednjega in gorenjska dela Slovenije.

Večina jih je prvi dan prišla tik pred kosilom, nekateri zaradi razmer na cesti tudi po njemu (kuharice so jih z veseljem postregle tudi po določeni uri kosila). S vsemi udeleženci smo se prvič sestali po večerji, kadar smo imeli predstavitev zavoda Marianum in medsebojno spoznavanje skozi igro spomina. Vsi smo se hitro sprostili in večer zaključili nekaj po 8 uri.

Vsako jutro, razen ponedeljka, smo telovadili po metodi 1000 gibov. Iz dneva v dan smo stopnjevali tempo in kvaliteto izvedbe vaje (z udeleženci smo se šalili, da imamo kondicijske priprave). Na jutranji telovadbi so bili prisotni vsi. Nekateri izmed vadečih, še niso nikoli telovadili z drugimi ali po tej metodi.

V tekočem tednu smo imeli še lončarsko delavnico, turistični ogled, predstavitev Prlekije, degustacijo vin in kolesarski izlet. Vse dejavnosti je organiziral zavod, razen izleta s kolesi. Vsi smo uživali v vseh delavnicah in bi jih priporočal tudi v prihodnjih terminih (z malo spremembe, saj so nekateri, ki so bili že v spomladi prisotni na taboru spustili kakšno dejavnosti).
Največji izziv je bil kolesarski izlet. Prilagoditi je potrebno dolžino in teren kolesarjenja, kar je za našo skupino bil kar izziv, saj so nekateri stopili na kolo prvič po 42 letih! Kljub temu, nas je večina šla na kolo in smo se prebili skozi meglo do Babičevega mlina in nato do murinih mrtvic ter se tam obrnili do Banovc na kavico in se vrnili do zavoda. Ta krog je bil dolg 15km in je večinoma časa potekal po makedamskih poteh. Isti krog bi priporočal drugim terminom, saj je trasa precej ravna, raznolika, lepa in pomembno ne prometna (razen določenih odsekov, dolgih par sto metrov).

 

Zapisal:
Simon Jurmić, diplomirani kineziolog

Galerija:

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki

marec, 2024