Člani ljubljanskih skupin DŠZ obiskali džamijo in MKC

V sredo 7. junija je 100 članov ljubljanskih skupin Šole zdravja obiskalo ljubljansko džamijo in Muslimanski kulturni center (MKC) v Ljubljani.

V 90-ih minutah, koliko traja ogled, smo si ogledali Muslimanski kulturni center in džamijo, potem pa smo se okrepčali in sprostili v džamijski restavraciji v Rajskem vrtu. Zelo smo bili zadovoljni z vodičko Elmo, ki nas je sprehodila po celotnem objektu ter seznanila z različnimi informacijami glede džamije in delovanja MKC.

Izvedeli smo, da so v začetku junija na vrtu z restavracijo odprli novo enoto knjižnice pod krošnjami in sicer Pod krošnjami Rajskega vrta. V knjižnico lahko pridemo kadarkoli od srede do nedelje med 17. in 21. uro. Vsekakor smo pa vabljeni tudi na druge dogodke, ki jih organizirajo v okviru MKC in so odprti za širšo javnost – različna predavanja, učenje arabščine, literarne prireditve, koncerti in še veliko zanimivih in poučnih dogodkov.

Ogled z vodičem traja 90 minut. Pri obisku džamije smo spoštovali oblačilni bonton, ki velja le za vstop v džamijo in sicer ženske moramo imeti pokrite lase, roke in noge. V džamiji se tudi vsi sezujemo, ne smemo pa biti brez nogavic. Po ostalih objektih MKC se lahko sprehajamo brez teh omejitev. Da je džamija vredna ogleda govori i Plečnikova nagrada iz leta 2020 arhitektonskemu biroju Bevk-Perović, ki so projekt Muslimanskega kulturnega centra arhitektonsko ustvarili.

Neda Galijaš

Nekaj foto-utrinkov s potepa po džamiji in MKC (Neda Galijaš in Jelka Bratec)

 

GALERIJA

 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki