Usposabljanje “1000 gibov”, Grosuplje, 20. 9. 2023

Datum izobraževanja: 20. 9. 2023, od 9:00 do 13:00

Lokacija izobraževanja: Mestna knjižnica Grosuplje

Izvajalec: Andraž Purger, prof. športne vzgoje

Število udeležencev: 31

Izobraževanja je bilo v dvorani Mestni knjižnici Grosuplje in se ga je udeležilo 31 članov DŠZ iz skupin Grosuplje, Novo mesto – Vodomec, Radovljica,  Lisec., Podzemelj in nova skupina Židnja vas.

Predavanje se je začelo z predstavitvijo Društva Šola zdravja, nekaj teorije o raziskavah in zadnjih ugotovitev glede gibanja, razlogi za umrljivost, prehrane, vadba moči, prednosti hoje, kakovostno staranje, definicija starosti, samostojnost, vadba moči, kinestetični kvocient in smernice  Društva Šola zdravja za prihodnost. Andraž je predstavil tudi projekt Dihamo z naravo, ki je pomembna nadgradnja jutranje vadbe, saj je skrb za duševno zdravje ključ do sprejemanja in spuščanja čustvenih izzivov. Z nadaljno razlago so se udeleženci seznanili kaj se dogaja v telesu med samo vadbo.

V drugem delu predavanja, so udeleženci  spoznavali in se učili pravilne izvedbe vaj 1000 gibov. Člani najprej sami demonstrirajo in razložijo posamezno vajo. Izvajalec pa dopolnjuje in popravlja, ter razlaga in prikazuje posamezne vaje. Pomembno je, da člani sami začutijo katera mišica se pri posamezni vaji uporablja.

Predavanje je namenjeno novim in starim članom Društva Šola zdravja, ker je potrebno redno izobraževanje naših članov, saj s tem zagotavljamo kakovostno in pravilno izvedbo vaj. Za nove člane je pomembno, da dobijo vpogled v posamezne vaje in čemu je posamezna vaja namenjena. Članom, ki že več let vadijo Metodo 1000 gibov, pa je priporočeno, da informacije redno obnavljajo, saj nekateri vodijo jutranjo telovadbo in so najpomembnejši člen prenosa informacij na svojo skupino.

Predavanje je izvedeno po priporočilih NIJZ.

Andraž Purger, prof. šp. vzg.

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki