5. obletnica oranžne podružnice Šole zdravja, Krško – Kostanjevica na Krki

Na Trški gori so se v četrtek 7. decembra 2023 zbrali člani iz večine podružničnih skupin  Društva Šola zdravja krške občine. Skupno število članov  šteje nekaj čez dvesto. Vodja podružnice Društva Šola zdravja Krško-Kostanjevica je Helena Španovič. Na praznovanju pete obletnice podružnice  Društva Šola zdravja teh dveh občin  se  jim je na Trški Gori ob skupinski vadbi  pridružila tudi  podžupanja Mestne občine Krško Brigita Piltaver – Imperl kateri so podarili prepoznavno oranžno majico društva in predsednica Mestne četrti Krško Tajana Dvoršek,

Po skupni vadbi “1000 gibov” po metodi Nikolaya Grishina dr. med., ki jo je vodila Helena Španovič, so se udeleženci prijetno sproščali s predstavnicama Centra za krepitev zdravja Krško. z vizualizacijo v gozdu. Po 30-ih minutah so tako sproščeni lažje sledili kratki seji podružnice.  Vsem prostovoljcem je vodja podružnice čestitala ob nedavnem prazniku prostovoljstva ter tistim, ki so izstopali po številu opravljenih prostovoljnih ur in so sodelovali na večini dogodkov v MO Krško, je podarila “oranžni tekstil”.

Praznovanje 5. obletnice so popestrili mladi harmonikarji Glasbene šole Krško s svojim učiteljem. Zaigrali so kar nekaj pesmi in skupaj so celo zapeli. Zaključili so svoje izvajanje s pesmijo Golica. Sledilo je kosilo ter glasba harmonikarja Tima, ob  kateri so tudi zaplesali. Naredili so si zares lep dan na, s soncem obsijani, Trški Gori.

Omeniti je treba, da je Španovičeva kot po tekočem traku ustanavljala skupine v MO Krško in Kostanjevici na Krki. Oranžna (r)evolucija na Krškem se je začela leta 2018 in se je kar širila, najbolj na desnem bregu Save. Telovadili so kar na 15 lokacijah. Da ni šlo za neko stavo ali karkoli drugega pri tako hitrem ustanavljanju številnih skupin le v eni oziroma dveh občinah, kaže že 5. obletnica te podružnice skoraj z vsemi začetnimi skupinami vred. To znajo ceniti tudi člani vseh teh skupin, saj so se ji zahvalili z majhno pozornostjo, najbolj pa jo je ganila pesem HELENA, ki jo je spesnila Jožica Imperl (v prilogi).

Na koncu se je Španovičeva zahvalila še vsem, ki so jim na kakršen koli način pomagali pri izvajanju svoje dejavnosti v teh petih letih, s prošnjo tudi za vnaprej: Mestni občini Krško, ZD Krško – Centru za krepitev zdravja, JK Tri Team…., Posavskemu TV, Posavskemu obzorniku, Glasbeni šoli Krško, Ljudski univerzi Krško, Športni zvezi Krško…,  fotografu Slavku, ki jih večkrat spremlja na dogodkih in skrbi da je vsaki dogodek dokumentiran z lepimi fotografijami. In še enkrat se je zahvalila številnim prostovoljcem v podružnici, ki skrbijo za vsakodnevno dobro izvedbo vaj “1000 gibov” na vseh lokacijah ter za vzdrževanje dobrega vzdušja v skupinah. Posebej pa je omenila Nikolaya Grishina dr. med., ki je avtor metode 1000 gibov in en od treh ustanoviteljev Društva Šola zdravja (poleg Eme Perković in Zdenke Katkič). Ob njegovem odhodu iz Slovenije so se od dr. Grishina poslovili na februarskem srečanju v krški sejni sobi na njegovem zadnjem predavanju  in so mu v spomin na njih izročili knjigo “Krško v slikah “.

Neda Galijaš

Kako lepo so se imeli na praznovanju svoje 5. obletnice, je vidno iz priložene fotogalerije:

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki