Izobraževanje – Vaje po metodi “1000 gibov” – Ptuj, 4. 4. 2024

Usposabljanje iz metode 1000 gibov je nujno za kvalitetno delovanje celotnega društva. Osnovna dejavnost društva je jutranja telovadba, ki se izvaja širom Slovenije. Zaradi razsežnosti društva in mnogoterih vadbenih skupin, so redna izobraževanja ključ do vzdrževanje celote in pravilno izvedbo vaj.

Predavanje se začne z obilo mero socialnega stika, kadar ima vsak možnost predstavit sebe in svojo vadbeno skupino. Na takšen način se udeleženci povežejo in informirajo o početju drugih skupin. Po spoznavnem krogu preidemo na formacijo vaditeljev. Vaditelji morajo biti vzor v lastni skupini zatorej posedujejo dodatno znanje o delovanju društva, njegovih ciljev in namena. Prvi del predavanja se zaključi s prvim odmorom.

V drugem delu predavanja se podamo v dihanje. Spoznamo dihalni aparat, pomen dihanja, dobre in slabe vzorce dihanja ter se naučimo nekaj praktičnih vaj, ki pomagajo poslušalcem pri izvajanju vaj iz priročnika. Sledi malica in 15 min počitek.

Zadnji del predavanj, ki je tudi najdaljši se poglobimo v samo strukturo vaj iz priročnika in vsako posebej analiziramo. Ključ dobrega izvajanja vaj je njihovo razumevanje. Katera vaja za katero mišico, kaj je njen smisel? To so pomembna vprašanja, na katera, če imajo vadeči odgovor, pomagajo pri izvedbi. S pregledom in demonstracijo vsake vaje sledi zaključek in podelitev potrdil o udeležbi. Zaključek in potrdilo pomenita usposobljenemu veliko, saj je to potrdilo o njegovemu novemu znanju.

Predavanje je izvedeno po priporočilih NIJZ.

Simon Jurmić dipl. kin.

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki