Predavanje na temo inkontinence, Metlika

Predavanje na temo Inkontinence je bilo 4.4.2024 v Kulturnem domu v Metliki od 17. do 20. ure, udeležilo se ga je 71 ljudi. Predavanje je organiziralo Društvo upokojencev Metlika v sodelovanju z Društvom Šola zdravja, brezplačno ga je izvedel Inštitut Emonicum v okviru projekta Uroš.

O motnjah inkontinence v zrelih letih (Stigma in premalo pozornosti) je spregovoril dr. Božidar Voljč, dr. med., predsednik komisije za medicinsko etiko.

V nadaljevanju sta odlično delavnico o urinski inkontinenci vodili doc. dr. Darija Šćepanović, viš. fiziot. in Lidija Žgur, viš. fiziot. iz ljubljanske Ginekološke klinike. Predstavili sta vaje za krepitev mišic medeničnega dna in vadbo sečnega mehurja. Z udeleženci delavnice sta naredili vaje za krepitev mišic medeničnega dna. Spregovorili sta o spremembi življenjskega sloga v primeru težave pri zadrževanju urina, o primernem vnosu tekočin, položaju telesa pri iztrebljanju blata, o primerni drži pri dvigovanju bremen in izvajanju vaj za krepitev trebušnih mišic.

Različne vrste medicinskih pripomočkov za inkontinenco in njihovo pravilno uporabo pa je predstavila ga. Bernarda Mudrovčič iz podjetja Simpps.

Odlična delavnica na temo, o kateri še vedno premalo govorimo, glede na to, da se z težavami inkontinenco sooča po 65. letu verjetno 50% ljudi.

Zapisala Zdenka Kavčič

Tukaj je nekaj foto utrinkov s predavanja, ki jih je naredila Zdenka Kavčič:

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki