Poslovila se je naša Ema (1940 – 1924)

Naša draga Ema Perkovič je za vedno zaspala.
Ena od treh ustanoviteljev Društva Šola zdravja je odšla še bližje k soncu. Bila je gonilna sila za »1000 gibov«, ko društva še ni bilo. Bila je glavna pobudnica za ustanavljanje skupin Šole zdravja na slovenski obali. Že od samih začetkov društva pišemo njeno ime. Zato, ker je bila Ema prisotna povsod, ne le na obali, kjer je začela s Šolo zdravja. Ko so bile ustanavljane skupine drugod po Sloveniji, je aktivno sodelovala, obiskovala skupine, razlagala in poučevala ter podajala svoje
dragocene izkušnje z Obale. Nič ji ni bilo težko. Taka je bila naša Ema. Prava ambasadorka prostovoljstva v športu za vse.
Od nekdaj je rada pomagala, njen čut za pomoč potrebnim so začutile razne prostovoljske akcije, na katerih ni manjkala. Tudi otrokom v vrtcu se je lepo godilo, ko je bila Ema njihova druga mama. Dolga leta je bila vzgojiteljica v vrtcu, kjer nikoli ni zavrnila sodelovanja, tudi zunaj službenega časa. Taka je bila. Vztrajna, pozitivna, čutna, športno razpoložena, vedno pripravljena na pomoč, prava borka. Zahvaljujoč njej, njeni vztrajnosti in želji smo tukaj, kjer smo sedaj.
Draga, Ema, ostajaš v naših srcih za vedno. Nadaljujemo s tvojo zagnanostjo naprej. Počivaj v miru, draga naša Ema.

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki