Člani kamniških skupin so se zapeljali z ladjico po Ljubljanici

Člani kamniških skupin Šole zdravja  smo organizirali izlet  z ladjico po Ljubljanici. Ves teden, smo zaskrbljeno  spremljali vremensko napoved, ker je bila zelo muhasta in v petek, 19.4.2024,  so se nam »vremena razjasnila«. V Ljubljano se je večina udeležencev pripeljala z vlakom. Okoli 11.00 ure je po Miklošičevi ulici  proti Prešernovemu spomeniku hitelo 31 oranžnih pešcev, kjer nas je počakal kapitan ladjice.

Kar hitro smo se vkrcali na ladjico Rečni pirati  in pričela se je naša plovba po Ljubljanici. Pogled z gladine reke  na Ljubljano je popolnoma drugačen. Plovba nas je zanesla vse do Krajinskega parka Ljubljansko barje, Črne vasi, Plečnikove cerkve na Barju. Vseskozi nas je spremljal čudovit pogled na zelene rečne bregove, številne ptice in rečne živali. Ko smo se vračali, pa nam je reka nudila enkratne poglede na Ljubljanski grad, Tromostovje, Plečnikove zapornice.

Vseskozi sta prijazni kapitan in njegova piratka skrbela za dobro kulinarično postrežbo, dobro voljo in prijetno vzdušje pa sta dvignila še s prijetno slovensko glasbo.

Hitro je minila  naša plovba po Ljubljanici in polni lepih vtisov smo se poslovili od Rečnih piratov in se napotili proti domu.

Zapisala Ema Osolnik

Foto: Dušan Letnar 

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki