10. obletnica prve novomeške skupine NM – Portoval 1

V sredo, 9. maja 2024 je novomeška skupina Šole zdravja Portoval 1 obeležila svojo desetletko! Zahvaljujoč tej skupini, danes v Mestni občini Novo mesto vsako jutro od ponedeljka do petka telovadi 14 skupin Šole zdravja v 12 krajevnih skupnostih (od skupno 23 KS). V največji KS Drska pa telovadita celo dve skupini z okrog 90 člani. V vseh skupinah teovadi skupaj okrog 300 članov. Nikjer nimamo tako visok odziv občanov kot v Mestni občini Novo mesto! Vse POHVALE in ČESTITKE za vztrajnost!!!

Začelo se je tako, da so se v začetku leta 2014 prijateljice odločile, da bo tudi v Novem mestu potekala vsaj ena skupina jutranje telovadbe. Bile so to Darinka Smrke,.Mira Kordiš, Marina Jazbec, Nada Ljubec in Ljubica Murn. Najprej so se vozile na telovadbo v skupino Šmarješke Toplice in pod vodstvom Dunje Gartner spoznavale koristnosti te telovadbe. Aprila pa so se udeležile že internega seminarja za vaditelje v Ljubljani, ki ga je vodil sam avtor metode »1000 gibov« dr. Nikolay Grishin.

9. maja 2014 so ustanovile skupino Novo mesto – Portoval 1 in na začetku je vadbo obiskovalo okrog 30 oseb. Že jeseni 2014 je skupina štela 70 članov, ustanoviteljice pa so dobile od predsednice društva posebno priznanje za najhitreje rastočo skupino v tistem letu. V naslednjih letih so širili telovadbo na novih lokacijah, poskrbeli so za 15 vaditeljev.

Praznovanju njihove obletnice se je pridružil tudi župan MONM Gregor Macedoni, ki je poudaril pomen takega zbiranja ljudi za širšo skupnost.: »To je pozitivna energija družbe, ko človek nekaj naredi ne le zase, ampak tudi za skupnost. To druženje, da vsak lahko pride v eno odprto skupino, da je povabljen, da je del širše lokalne skupnosti, je nekaj dragocenega in nas krepi. Vsakemu čestitke za angažiranost, predvsem pa vodjem,« je dejal župan in spomnil, da ima praznovanja 9. maja, na nekdanji dan zmage oz. danes Dan Evrope, tudi simbolni pomen. »Vi ste zagotovo zmagovalci svoje zgodbe,« je dejal in predsednici podružnice Darinki Smrke izročil šopek rož.

Po pozdravnih nagovorih je sledila redna vadba, ki jo je vodil Andraž Purger, prof. športne vzgoje, potem so se novomeške skupine predstavile vsaka s svojo himno. Predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Kavčič je nato podelila priznanja za deset let članstva. Čestitala jim je za 10 let vztrajanja pri redni jutranji telovadbi in povedala, da v Društvu Šola zdravja želijo, da se ta ideja še naprej širi, da nagovorijo tiste, ki se jim še niso pridružili in so morda na prehodu iz delovnega obdobja v upokojevanje.

Vabljeni vsi, ki želite poskrbeti za svoje zdravje, da se jim pridružite na neki od spodnjih lokacij v MONM, člani novomeških skupin vam sporočajo: “Nikoli ni prepozno za nov začetek!”.

In iskrene čestitke na okogli obletnici!

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki