Udeležili smo se prireditve “Simbiozinih 10” v Mozirskem gaju – plaketa za 10-letno sodelovanje

V Mozirskem Gaju je v soboto, 1. junija 2024, Zavod Simbioza praznoval 10. let delovanja. Dogodka se je udeležilo več kot 400 podpornikov vseh starosti. Zavod Simbioza vsako leto poveže več kot 25 tisoč ljudi, mladih in starih, in več kot 220 organizacij. Opozarjajo in odpravljajo razkorak med generacijami ter stereotipe mlajših do starejših in obratno. Usmerjeni so k pomoči ranljivim skupinam na področju digitalnega opismenjevanja. To so zlasti starejši, ki jih je vse več. Na dogodku so podelili tudi priznanja za sezono Simbioza skupnost 2023/24, za 5 in 10 let sodelovanja in častne zahvalne listine, ki jih je prejelo 137 posameznikov in organizacij. Med prejemniki zahvalne listine za sodelovanje s Simbiozo je bilo tudi Društvo Šola zdravja

Program se je začel  ob 12. uri in zaljučil  okrog 13. ure. Najprej je zbrane nagovoril župan občine Mozirje, gospod Ivan Suhoveršnik. Nato je Društvo Šolo zdravja ogrelo vse prisotne z vajami 1000 gibov. Pol je sledil medgeneracijski pohod iz Mozirja do Nazarij in nazaj, mimo Mozirskega gaja do prizorišča. Po pohodu in okrepčilu je sledil uradni del programa s podelitvijo priznanj in častnih zahvalnih listin. Za Društvo šola zdravja je plaketo prevzela predsednica društva Zdenka Kavčič. Po uradnem delu dogodka je sledil spremljevalni del programa. Stojnice so delale že od začetka prireditve: testiranja (Center za krepitev zdravja), otroške animacije (Baby center z Zavodom Varna pot in Rollyem), preizkušali smo se lahko v igrah, ki so jih ustvarili na Inštitutu Jožefa Štefana, preizkusili smo električna kolesa (Econo), obiskali smo lahko poslovalnico NLB na kolesih BANK&GO. 

Po uradnem delu programa in raznih aktivnosti na stojnicah, smo se nekateri odločili za obisk parka Mozirski gaj, ki je za vse z zapestnico, na dan dogodka, znižal vstopnico.

Slavnostne prireditve se je udeležilo kar nekaj naših članov. Prišli so oranževci iz Velenja, Metlike, Ljubljane… Slednjih je bilo kar za dva avtobusa. Tudi iz pisarne so prišle predsednica Zdenka Kavčič, podpredsednica Mojca Šikonja in nova pomočnica Marjeta Brozovič.

Slikali smo se z direktorjem in ustanoviteljem Simbioze Žigom Vavpotičem in z ministrom za solidarno prihodnost, g. Simonom Maljevcem.
Prispevek, ki ga je o dogodku naredila RTV SLO, lahko pogledate TUKAJ.
 
Foto: Mojca Šikonja in Ana Zakrajšek
 
 

Povezane Objave