Metoda “1000 gibov” v teoriji in praksi, Ormož

Po dolgem času smo izvedli izobraževanje iz 1000 gibov v Ormožu. Izobraževanja, ki smo ga imeli 30. maja 2024, se je udeležilo 24 članov Šole Zdravja iz skupine Ormož – Knjiga. Dogodek smo izvedli v prostorih knjižnice Franca Ksavra Meška, ki je dovolj prostorna da smo lahko  izvedli vse naše aktivnosti.

Predavanje se je začelo z obilo mero socialnega stika, predstavljanje svoje vadbene skupine. Tako so se udeleženci še bolj povezali in informirali kaj počnejo druge skupine. Po spoznavnem krogu se posvetimo vaditeljem. Vaditelji morajo biti vzor v lastni skupini zatorej posedujejo dodatno znanje o delovanju društva, njegovih ciljev in namena. .

V drugem delu predavanja smo se posvetili dihanju. Spoznali smo dihalni aparat, pomen dihanja, dobre in slabe vzorce dihanja ter se naučili nekaj praktičnih vaj, ki pomagajo udeležencem pri izvajanju vaj iz priročnika. .

Zadnji najdaljši del predavanja, smo se poglobili v strukturo vaj iz priročnika in vsako posebej analizirali. Ključ dobrega izvajanja vaj je njihovo razumevanje. Katera vaja za katero mišico, kaj je njen smisel? To so pomembna vprašanja, na katera, če imajo vadeči odgovor, pomagajo pri izvedbi. S pregledom in demonstracijo vsake vaje je sledil zaključek in podelitev potrdil o udeležbi.

Simon Jurmić dipl. kin.

Povezane Objave