Primer dobre prakse – občinski razpis Domžale

V Domžalah deluje pet skupin: 88 lip, Paviljon, Radomlje, Vir in Ihan, skupaj 112 članic in članov društva Šola zdravja. Večje kot je število članov, večja sredstva se lahko pridobi na občinskih razpisih. Tudi letos so bili v Domžalah uspešni na občinskem razpisu, kar jim omogoča različne dejavnosti, ki širijo znanje o gibanju in zdravem načinu življenja. Tokrat so namenili sredstva za:

  • Nove oranžne majčke društva Šola zdravja za vse članice in člane domžalskih skupin
  • predavanje dr. Milan Hosta – Dihanje in spanje
  • obisk strokovnega kadra in izvajanje vaj za moč z elastičnimi trakovi

V društvu Šola zdravja si želimo več sodelovanja z lokalnimi strokovnjaki, ki bi lahko vaši skupini pokazali vaje za moč , vaje na zunanjih fitnes napravah ali izvedli predavanje po vaši želji. Sredstva pridobljena na občinskih razpisih so namenjena prav temu.

Kot člani društva Šola zdravja, ki ima status humanitarne organizacije in društva v javnem interesu imate veliko večjo možnost, da pridete do občinskih sredstev. Veliko županov in županij se vedno bolj zaveda, da vlaganje v preventivo: vadbo seniorjev in rekreacijo starejših, dolgoročno razbremenjuje zdravstvene domove in oskrbo na domu, saj z redno vadbo podaljšujemo samostojnost in ohranjamo zdrav duh v zdravem telesu.

Če poznate kineziologa, profesorja športne vzgoje ali fizioterapevta, ki bi želel sodelovati z nami, naj se javi na info@solazdravja.si. Z novimi sodelavci želimo pokriti regije in skupine, ki so manjkrat obiskane.

Uživajmo v poletju!

Andraž Purger, prof. šp. vzg

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki