Srečanje domžalskih skupin Društva Šola zdravja

V sredo 16. oktobra 2024 so se v Športnem parku Domžale dobile članice in člani domžalskih skupin (Vir, Stob, Paviljon, Radomelj, Ihana, Depala vas in Drevoreda 88 lip). Pridružilo se jim je še nekaj članov iz dveh kamniških skupin Šole zdravja (Podgorje in Perovčki). Skupaj se jih je zbralo 47 članov in gostja Irena Orehek iz Štude (nova skupina v ustanavljanju). Poleg telovadbe in vaj za moč, so se tokrat seznanili z hodečim nogometom. Kako je bilo in kako lepo so se imeli je poročala vodja podružnice Domžale Irena Mandelj:
“Vadbo je vodil Andraž Purger tako “1000 gibov” kot tudi vaje za moč, ki jih vsi zares, ampak zares, komaj čakamo v tiskani obliki. Zelo dobro je, da se vsaj dvakrat na leto malo »naštelamo«, da vidimo in opazimo, kako bolje izvajati gibe. Pavza je bila sladka. Flancati gospe Ivi Gradišek so poželi vso hvalo (sem ji sporočila) in čaj iz Gostilne Keber tudi + limona (vsak cent popusta se pozna), oboje iz donatorstva ČZD Kmečki glas. Direktor Tevž Tavčar hvala ti lepa. V meglenem jutru se to prileže,
spodobi se in še pokurili smo!
Hodeči nogomet je seveda poglavje zase. Žiga Starič je bivši profesionalni nogometaš, zdaj trener (ne vem prav katerega kluba), hkrati pa tudi vodja projekta pri Bazi športa. Skupaj z Društvom za srce in ožilje izvaja 1 × tedensko trening hodečega nogometa. Pravil je seveda veliko. Jaz sem jih kršila že v štartu, saj se je začel z napadom v gol. Seveda sem stekla. Toda kazni včeraj še ni bilo. Ogrevanje super, čeprav pri dotiku z žogo, iskanju ravnovesja, dribljanju 😉 velja biti zelo previden. Baje je dosti udeležencev tudi oranžnih, in tam v Ljubljani tudi komaj čakajo na kofetek po vadbi. Toda, to je lahko čisto zaresna vadba. Letos je bilo tudi že svetovno prvenstvo v hodečem nogometu z obveznim spektaklom. Začeli pa so ga igrati v Skandinaviji in seveda v Združenem Kraljestvu, v Mariboru pa seveda tudi že ;-).
Drugo leto – če bomo za to – se srečamo v Športnem parku Ihan. Tam imajo tudi strelišče
… česa vse se bomo še lotili, da o balinanju niti ne govorim. Vsaj jaz, komaj čakam …
Srečanje je bilo financirano s sredstvi Občine Domžale.”

Irena Mandelj

foto: Feri Habe

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki