Festival Zdravja – Nova Gorica, 7.4.2023

Ob 7.30 smo se zbrali na ploščadi med knjižnico in galerijo v Novi Gorici. Pridružile so se nam še članice iz skupine Most na Soči , Solkan in Tolmin. Skupaj smo izvedli jutranjo vadbo 1000 gibov.

Po vadbi smo se odpravili do bližnjega borovega gozdička, kjer so udeleženci spoznali pristope in način izvedbe aktivnosti Dihamo z naravo. Skozi kratko teorijo so spoznali kako umiriti um in kako izgleda čuječe gibanje, dihanje s trebušno prepono in tapkanje celega telesa. Spoznali so delovanja uma, kako vpliva na čustvena stanja in kako telo na njih reagira. V praktičnem delu, smo izvedli celotno vadbo Dihamo z naravo. Udeleženke so bile po vadbi zelo sproščene in zadovoljne

Nato smo se skupaj odpravili na Bevkov trg, kjer je potekal Festival Zdravja in smo imelu ob 10.00 predstavitev. Predstavili smo društvo Šola zdravja, glavno dejavnost – Jutranjo vadbo 1000 gibov in nov projekt Dihamo z naravo. Naredili smo krog in pridružilo se nam je še nekaj obiskovalcev festivala. Skupaj smo spoznali dihanje s trebušno prepono in se umirili.

Povezane Objave