Evropski teden športa – Aktivni dan starejših, 26.09.2017

[fusion_text]         [/fusion_text][fusion_text]Na stadionu Kodeljevo bo v torek, 26. septembra ob 8.45. organiziran Aktivni dan za starejše. Prireditev se organizira v okviru Evropskega tedna športa (23. -30. septembra).  Gre za iniciativo Evropske komisije, katere namen je spodbuditi državljane k redni gibalni aktivnosti. Nosilec kampanje je Olimpijski komite Slovenije (OKS),  ostali sodelujoči v kampanji pa so: Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Nacionalni inštitut za javno zdravje z mrežo centrov za krepitev zdravja, Fakulteta za šport, športna društva in druge nevladne organizacije ter lokalne skupnosti. Med društvi smo tudi mi, Društvo Šola zdravja. Vsi sodelujoči v kampanji so se strinjali, da je projekt Šola zdravja zelo primeren, da se na ta dan predstavi kot primer dobre prakse, zato vabljeni člani našega društva, da pridete na stadion Kodeljevo (tartanski del). V primeru dežja bo program potekal v dvorani Kodeljevo. Več na tej povezavi .

Pred dvorano Kodeljevo bo pri zapornici prisotna oseba, ki bo omogočala parkiranje vabljenih gostov. Osebi je potrebno samo povedati na kateri dogodek prihajate. Parkirišče pred dvorano Kodeljevo je rezervirano za naše posebne goste (Janez Matoh, g.Grishin, OKS, državna sekretarka, snemalna ekipa…).

VABLJENI člani ljubljanskih in okoliških skupin, da se predstavimo v čim večjem številu!

Prisrčno ste vabljeni tudi VSI ostali člani našega društva!

Povejte tudi ostalim članom v skupini.

Urnik dogajanja je sledeč:

8.50 Prihod gostov ZDUS, FŠ, MZ in odhod na mesto pričetka aktivnosti s pozdravnimi govori- stadion tartanski del (v primeru slabega vremena se bodo aktivnosti izvajale v dvorani)
9.00 Pričetek dneva ETŠ z nagovori
9.10-9.50 Vadba pod vodstvom g. Grishina -jutranja vadba “1000 gibov” / Društvo Šola zdravja
9.50-10.00 Odhod udeležencev v veliko dvorano FŠ
10.10-10.50 Predavanje- predstavitev možnosti vadbe na Fakulteti za šport/Inštitut za šport Doc. dr. Janez Vodičar/Zarja Razboršek
11.00-11.45 Predavanje prof. dr. Strojnik-Vadba za starejše, praktični primeri individualne vadbe, pomen vadbe za zdravje,…šport starejših Prof. dr. Vojko Strojnik s sodelavci
11.45 dalje Možnost izvedbe meritev v fiziološkem laboratoriju- Telesna sestava,  spirometrija, FMS

Ponudimo tudi primere vadbe za hrbtenico ali drugo na delavnicah po dvoranah, ki jih vodijo študentje ali učitelji?.

Dr. Samo Rauter, Dr. RadojeMilić, ses. Nada Štrucelj, Jožef Šimenko

Doc. dr. Hadžić

….. Izvaja se meritve do zadnjega udeleženca
[/fusion_text]

Povezane Objave

Izpostavljeno

ARHIV OBJAV
Prihajajoči dogodki