Gorenjska banka iz Kranja telovadila z našimi člani, 6. 6. 2018

Gorenjska banka je pokazala zanimanje za našo vadbo »1000 gibov« v zvezi z zdravjem na delovnem mestu, predvsem zato, ker je njihovo delo bolj sedeče narave. Dogovorili smo se, da njihovim uslužbencem v sredo, 6. junija 2018, prikažemo naše vaje, ki razbremenjujejo obremenjene dele telesa pri sedečem delu.  Pred pol osmo zjutraj smo se nekateri člani Prešernovega gaja in Saša iz Čirč zbrali pred banko, da pripravimo materiale – naš časopis in zloženke. Ob pol osmih so prišli štirje uslužbenci in smo se že zbali, da nas bo več kot predstavnikov banke. Potem pa se je usulo in halo banke je napolnilo kakih 100 delavcev. 

V kratkem uvodu smo predstavili našo vadbo, kako učinkuje na vse dele telesa in kako je to pomembno za lajšanje zakrčenih mišic, bolečin in oteklin. Povedali smo jim kje vse v Kranju telovadimo, navedli tudi vse okoliške skupine, kamor se lahko obrnejo tudi njihovi sorodniki, prijatelji in znanci. 

Nato smo pokazali naše vaje za roke, zapestja, komolce, rame, vrat, telo, boke in sprostili pretočnost v nogah za izboljšanje počutja v pretežno sedečem položaju. Odlično so sledili vsem gibom, z veseljem telovadili in občudovali našo gibljivost. Tudi pohecali smo se. Na koncu so zadovoljni odšli na delovna mesta. Spotoma smo jim ponudili naš časopis in razdelili zloženke.

Ljudje so bili sproščeni, vodstvo zadovoljno. Zagotovili so, da bodo še naprej ostali aktivni. 

Zapisala Metka Štok

Povezane Objave