2. regijsko srečanje posavskih skupin v Sevnici, 17. 5. 2019

[fusion_text]                

Na igrišču pri Športnem domu Sevnica so se v torek 17. maja sestale skupine DŠZ iz Posavja na 2. regijskem srečanju. Letos so domačini bili Sevničani, lani pa so se srečanja udeležili v Brežicah. Srečanja se je udeležilo okrog 200 članov.
Začeli pa so z vajami “1000 gibov”. Vadbo so vodile vaditeljice sevniške skupine Romana Ivačič, Mira Lorenčič in Cvetka Jazbec. Po jutranjem razgibavanju je predsednica društva Zdenka Katkič pohvalila delovanje skupin ter izpostavila pomen medgeneracijskega sodelovanja pri promociji zdravega načina življenja.  Nato je zbrane nagovoril župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je med drugim tudi pohvalil redno telesno vadbo. Direktorica zavoda KŠTM Mojca Pernovšek pa si je vzela čas ter vadila z udeleženci. Prisotne sta nagovorila še Ana Jelančić, predsednica Društva upokojencev Sevnica in Sašo Jejčič, predsednik Društva za tretje življenjsko obdobje, ki sta izrazila svoje navdušenje nad vsakodnevno jutranjo zavzetostjo naših članov, ki jim je izboljšala kvaliteto življenja.
Sledil je družabni del srečanja, ko so se udeleženci razdelili v več tematskih skupin. Eni so odšli na pohod na Sveti Rok, drugi na sevniški grad in tretji pa na sprehod po večnamenski poti ob reki Savi. Srečanje se je zaključilo z okusno malico v sevniškem hotelu Ajdovec.

Foto: Ljubomir Motore in Stanka Rihter

[/fusion_text]

Povezane Objave